Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Masterplan "Time To Be King"

Το 1989 οι Manowar, έχοντας μεταξύ άλλων και το χάρισμα της αυτογνωσίας, αυτοανακηρύχθηκαν –δικαίως- ως “Kings Of Metal”. 21 χρόνια μετά, και με την επιστροφή του καλύτερου τραγουδιστή των 00’s στον θρόνο του, είναι η σειρά των Masterplan να αυτοανακηρυχθούν, και αυτοί δικαίως, ως οι βασιλιάδες του μελωδικού power metal την τελευταία δεκαετία. Ευτυχώς η μέτρια παρένθεση με το “MK II” και την προσωρινή αποχώρηση του Jorn Lande ήταν πολύ σύντομη και το νέο “Time To Be King” στέκεται επάξια δίπλα στα εκπληκτικά δύο πρώτα άλμπουμ τους.

Αφού έλυσαν τις μουσικές τους διαφορές ύστερα από την απαίτηση του Lande να μην υπάρχουν χαρούμενα euro power τραγούδια πια στην μουσική των Masterplan και την υποχώρηση του Roland Grapow (ίσως το μοναδικό αρνητικό του δίσκου, αφού τραγουδάρες όπως το “Heroes” πρέπει να υπάρχουν σε κάθε power metal δίσκο), συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν με το “Aeronautics” προσθέτοντας και νέα στοιχεία στον ήχο τους. όπως την πιο έντονη χρήση των πλήκτρων του Axel Mackenrott αλλά και μερικές AOR μελωδίες πηγαίνοντας ακόμα πιο πέρα το χαρακτηριστικό σκοτεινό melodic metal τους. Το άλμπουμ περιέχει 10 συνθέσεις που ήδη έχουν μπει στα καλύτερα του group με κορυφαία το πρώτο singleFar From The Edge Of The World” και το εκπληκτικό ομώνυμο “Time To Be King”, ενώ αξίζει σίγουρα η έκδοση με τα bonus tracks, αφού το “Kisses From You” είναι από τα καλύτερα του δίσκου με τις Queen επιρροές να είναι εμφανέστατες. Η εκπληκτική φωνή του Lande αναδεικνύεται από τις συνθέσεις των Masterplan και ελπίζω ο τελευταίος να κατασταλάξει στο καλύτερο συγκρότημα που έχει τραγουδήσει ποτέ.

Οι Masterplan λοιπόν, ένα συγκρότημα που όταν ξεκίνησε αντιμετωπίστηκε ως το project ενός τυχαίου αντικαταστάτη του Kai Hansen στους Helloween, καταλαμβάνοντας μονόστηλα σε γνωστά περιοδικά, στρογγυλοκάθονται 8 χρόνια μετά στο θρόνο του Ευρωπαικού power metal, ενώ ο Roland Grapow έχει πείσει και τους πλέον κολλημένους ότι αυτός ήταν η πραγματικά μεγάλη απώλεια των Helloween. Το “Time To Be King” είναι η τρανή απόδειξη αυτής της διαπίστωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου