Σελίδες

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Αποκαλυπτήρια για το μνημείο του John Lennon στο Liverpool


Ένα μνημείο αποκαλύφθηκε στο Liverpool απο την πρώτη σύζυγο του John Lennon, Cynthia και τον γιό του Julian. Την 9η Οκτωρβρίου 2010 θα συμπληρωνε 70 χρόνια ζωής. Το μνημείο, μια υδρόγειος με περιστέρια να πετάνε τριγύρω της, σχεδιάστηκε ως ένα μνημείο για την ειρήνη αλλά και ως ένας "ναός" για τους fans που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στο Lennon.

Σε όλο τον κόσμο, fans συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Lennon, μεταξύ αυτών και η χήρα του Yoko Ono, που έκανε μια εμφάνιση με το γιο τους Sean. Επίσης, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Central Park της Νέας Υόρκης, στην περιοχή γνωστή ως Strawberry Fields, κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Lennon το Δεκέμβριο του 1980.

Πρόσφατα το έγγραφο με τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχε συμπληρώσει ο Lennon στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να λάβει την αμερικανική υπηκοότητα, την οποία ωστόσο δεν πήρε ποτέ, βγήκε σε δημοπρασία από γνωστό site. Η παρέμβαση του FBI, σχεδόν 50 χρόνια μετά, απέσυρε το αντικείμενο από τη δημοπρασία και κατασχέθηκε από τις Αρχές. «Το αντικείμενο αυτό βρίσκεται υπό τη διερεύνηση του FBI, γιατί θεωρείται κρατική περιουσία. Κρίμα γιατί οι προσφορές θα ξεκινούσαν από τις 100.000 δολάρια» είπε ο υπεύθυνος του site.

ΠΗΓΗ http://e-radio.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου