Σελίδες

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

MetaLmorphosiS FestivaL Cyprus 2010 31/7/2010

ROTTING CHRIST - SORROWFUL ANGELS - UNDER THE NUMBER - SONIK DEATH MONKEY - FROZEN ILLUSION

Lakatamia Amphitheatre - Doors open at 6pm. Live starts at 7pm.

Ticket presale starts June 25th.

The II annual MetaLmorphosiS Festival is happening again, this time in an open air venue with headlining band ROTTING CHRIST who are performing in our island while starting their world wide tour presenting their new album AEALO. Special appearance by SORROWFUL ANGELS. Additional supporting bands to the Festival are three bands from Cyprus, UNDER THE NUMBER, SONIK DEATH MONKEY and FROZEN ILLUSION.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Puressence acoustic live @ catamaran 30/7/2010

Δύο από τα μέλη των Puressence, ο τραγουδιστής James και ο κιθαρίστας Lowell, θα βρεθούν στο catamaran τη Παρασκευή 30 Ιουλίου για ένα ακουστικό live set με τη συνοδεία μιας κιθάρας και μόνο!
Στο πρόγραμμα των δύο μελών του Βρετανικού γκρουπ περιλαμβάνονται φυσικά πολλά από τα κομμάτια τους τα οποία αγαπήσαμε επί χρόνια αλλά και επιλεγμένες διασκευές που θα προκαλέσουν αίσθηση!

pre-live dj set starts at 22:00
Eίσοδος ελεύθερη.
...
catamaran beach bar , παραλία Παναγοπούλας - Πάτρα

Το σενάριο για ποια ταινία γράφει ο Nick Cave;

Έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Nick Cave είναι ο επικρατέστερος για τη συγγραφή του σεναρίου για το remake της ταινίας The Crow (1994).

Ο Cave έχει γράψει παλιότερα τα σενάρια για τις ταινίες: Ghosts…
Of The Civil Dead (1988) και The Proposition (2005), ενώ η τελευταία του δουλειά είναι η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του The Death Of Bunny Munro.

http://www.newsbeast.gr

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ELOY...Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ PINK FLOYD

Μία από τις σπουδαιότερες αλλά και ταυτόχρονα πιο αδικημένες μπάντες στην ιστορία της rock μουσικής, είναι οι ''Eloy''. Οι Eloy δημιουργήθηκαν στην Γερμανία το 1969 από τον Frank Bornemann, και στα σαράντα πλέον χρόνια ύπαρξης τους υπέστησαν πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, εξαιρουμένου του ιδρυτή τους. Το όνομά τους είναι βασισμένο στο φουτουριστικό βιβλίο του H.G. Wells ''Time Machine'', στο οποίο οι Eloy είναι μια φυλή η οποία σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την ανθρωπότητα, 800.000 περίπου χρόνια αργότερα. Από την αρχή της ύπαρξή τους, οι Εloy προσπάθησαν να διαφοροποιήσουν τη μουσική τους από τις υπόλοιπες progressive μπάντες της εποχής προσθέτοντας space και κυρίως ατμοσφαιρικά στοιχεία στη μουσική τους.
1970-1975: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Το 1970 κυκλοφορούν το πρώτο τους single, ''Daybreak'' και λίγο αργότερα κάνουν ντεμπούτο στη μουσική σκηνή με τη κυκλοφορία του άλμπουμ ''ELOY'' (1971), ένας δίσκος επηρεασμένος πολύ από τις πολιτικές απόψεις του τραγουδιστή τους, Erich Schriever. Τα μέλη της μπάντας για το πρώτο άλμπουμ ήταν: Frank Bornemann (guitar), Erich Schriever (lead vocals, keyboards), Manfred Wieczorke (guitar, vocals), Helmuth Draht (drums) και Wolfgang Stocker (bass). Αμέσως μετά τη κυκλοφορία του άλμπουμ, ο Erich αποχωρεί από τη μπάντα και μαζί του φεύγει και ο ντράμερ Ηelmut Draht ο οποίος αντικαθίστεται από το Fritz Randow.
Το 1972 οι Eloy υπογράφουν συμβόλαιο με την ΕΜΙ Ηarvest, κάτι πολύ σπάνιο για γερμανικό γκρουπ την εποχή εκείνη, και λίγο αργότερα (1973) κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ -το heavy progressive- ''INSIDE'' με τον Frank Bornemann να έχει αναλάβει πλέον τα φωνητικά της μπάντας.Το ''Future City'' γίνεται επιτυχία και να καταλαμβάνει μια θέση στα ''top 10'' πολλών αμερικάνικων ραδιοφωνικών σταθμών. Συνεχίζοντας στο ίδιο στυλ, κυκλοφορούν ένα χρόνο αργότερα το ''FLOATING'' με τον Luitjen Jansen να αντικαθιστά τον Wolfgang Stocker στο μπάσο. Το 15λεπτο ''The Light From The Deep Darkness'' γίνεται ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των fans μέχρι και σήμερα. Aξίζει να σημειωθεί ότι το ''FLOATING'' ηχογραφείται τις νυχτερινές ώρες μιας και τα πρωινά ηχογραφούσανε οι Scorpions, στο ίδιο στούντιο,το ''Fly to the rainbow'' του οποίου παραγωγός δεν ήταν άλλος από τον Frank Bornemann! Το 1975 ο Frank υιοθετεί την ιδέα ενός ''concept'' άλμπουμ το οποίο παίρνει τελικά σάρκα και οστά υπό την επωνυμία ''POWER AND THE PASSION'', μια ρομαντική ιστορία η οποία εκτυλίσσεται στο μακρινό παρελθόν και συγκεκριμένα στη Γαλλία, 6 αιώνες σχεδόν πίσω. Ο Wieczorke αναλαμβάνει αποκλειστικά όλα τα πλήκτρα, ενώ σαν δεύτερος κιθαρίστας μπαίνει στο γκρουπ ο Detlev Schwaar. Οι δύο τελευταίες τους κυκλοφορίες αυξάνουν πολύ τη δημοτικότητα του γκρουπ. Οι διαφωνίες όμως μεταξύ των μελών για το καθορισμό του στυλ της μουσικής καθώς και οικονομικές διαφορές με τον μάνατζερ της μπάντας ''Jay Partridge'', οδήγησαν στην αναπάντεχη διάλυση του γκρουπ.
1976-1979: Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ
O Frank αν και απογοητευμένος από το απρόσμενο τέλος της μπάντας, βρήκε τη δύναμη αλλά και τους μουσικούς που θα τον πλαισίωναν για να μοιραστούν μαζί, το μουσικό του όραμα. Με τη νέα πλέον σύνθεση: Frank Bornemann (vocals, guitars), Klaus-Peter Matziol (bass), Detlev Schmidtchen (keyboards), Jurgen Roshental (drums) οι Εloy κυκλοφορούν τρία στούντιο άλμπουμ και ένα Live τα οποία γνωρίζουν τεράστια επιτυχία και εκτοξεύουν τη δημοτικότητα της μπάντας στα ύψη. Το πρώτο από τα τρία αριστουργήματα, ήταν το ποιητικό ''DAWN'' το οποίο κυκλοφορεί το 1976. Ήταν το δεύτερο στη σειρά ''concept'' άλμπουμ για το γκρουπ, έχοντας ως θέμα το ταξίδι του μυαλού μέσα στο χωροχρόνο, σε μια περιπέτεια που εξελίσσεται από το πρωϊνό ξύπνημα έως το επόμενο χάραμα. Το ''DAWN'' σημειώνει μεγάλη επιτυχία και πουλάει πάνω από 150.000 αντίτυπα. Η έμπνευση όμως του γκρουπ για concept άλμπουμ δε σταματάει στο ''DAWN''. Ένα χρόνο αργότερα το 1977 οι Eloy κυκλοφορούν έναν από τους καλύτερους δίσκους της ιστoρίας τους, και σίγουρα τον πιο γνωστό τους στο ευρύτερο κοινό της rock, το περίφημο ''OCEAN''. Ηθικοί αυτουργοί ήταν οι δύο περίφημοι διάλογοι ''Τίμαιος'' και ''Κριτίας'', για το μύθο της Ατλαντίδας, υπογεγραμμένοι από τον Πλάτωνα. Το ''Poseidon’s Creation'' γίνεται ο ύμνος της μπάντας και αποτελεί μέχρι σήμερα μία από τις καλύτερες progressive rock συνθέσεις που έχουν γραφτεί ποτέ. Το ''OCEAN'' ξεπερνάει τα 200.000 αντίτυπα και μαζί ξεπερνάει σε πωλήσεις τους Genesis και τους Queen ενώ αποτελεί το πιό εμπορικό τους άλμπουμ μέχρι και σήμερα.
Το 1978 οι Eloy θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους επίσημο ''LIVE'' album αποκαλύπτοντας έτσι τη δυναμική τους και πάνω στο σανίδι. Την επόμενη χρονιά,το 1979, ηχογραφούν ένα ακόμη ''concept'' άλμπουμ, το εξαιρετικά ατμοσφαιρικό ''SILENT CRIES AND MIGHTY ECHOES'' με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο στους στίχους τους. Οι στίχοι όπως και στα δύο προηγούμενα άλμπουμ είναι προσωπική δουλειά του Jurgen Roshental. To άλμπουμ γνωρίζει τεράστια επιτυχία και ξεπερνάει σε πωλήσεις το ''OCEAN''. Το τραγούδι ''The Apocalypse'' αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το λόγο για τον οποίο οι Εloy θεωρούνται η κορυφαία μπάντα του είδους.
Και ενώ η μπάντα έχει φτάσει στο απόγειο της επιτυχίας της ο Detlev Schmidtchen και ο Jurgen Roshental αποφασίζουν να αποχωρήσουν από το γκρουπ επικαλούμενοι διάσταση απόψεων με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, ως προς το στυλ της μουσικής που θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Σύμφωνα με τον Frank όμως, οι διαφωνούντες δεν αρκούνταν στο να είναι απλά μέλη του συγκροτήματος αλλά ήθελαν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο γκρουπ. Ως ''αντίδραση'' ο Detlev με το Jurgen δημιουργούνε λίγο αργότερα το δικό τους συγκρότημα με την ειρωνική ονομασία "Εgo on the rocks" με το οποίο θα κυκλοφορήσουνε ένα και μοναδικό άλμπουμ, το ''Acid In Wounderland''. Η χρυσή εποχή των Eloy είχει φτάσει στο τέλος της…
1980-1984: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
Οι επίμονες προσπάθειες των Frank και Klaus-Peter να μεταπείσουν τον Detlev και το Jurgen να μην εγκαταλείψουν τη μπάντα απέβησαν άκαρπες. Τελικά ο Frank βρήκε τους αντικαταστάτες τους στα πρόσωπα των Hannes Folberth (keyboards) και Jim McGillivray (drums) και μαζί με τον Hannes Arkona σαν δεύτερο κιθαρίστα οι Eloy κυκλοφορούνε το 1980 το ''COLOURS''. To άλμπουμ αποσπά αρκετά καλές κριτικές αν και σε καμία περίπτωση δε φτάνει τα μεγαλεία των προηγούμενων κυκλοφοριών. Ένα χρόνο αργότερα το 1981 ο Frank αποφασίζει να επιστρέψουν οι Eloy στο μουσικό στυλ που θεωρούσε το ιδανικό για το γκρουπ μιας και το ''COLOURS'' είχε έντονο το hard rock στοιχείο.
(Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 31 Μαρτίου του 1981 η μπάντα έδινε την πρώτη από τις 2 συναυλίες στη χώρα μας στο γήπεδο του Σπόρτιγκ στα Πατήσια! H δεύτερη έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στο Palais de Sport.Τυχεροί όσοι ήταν παρόντες...)
Αποτέλεσμα ήταν το ''PLANETS'' (το πρώτο μέρος μιας ενότητας βασισμένη σε μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας) ένας δίσκος όπου τα πλήκτρα κυριαρχούνε. Το δεύτερο μέρος κυκλοφορεί ένα χρόνο αργότερα το 1982 με τον τίτλο ''TIME TO TURN'' (με τον Fritz Randow να επιστρέφει στη μπάντα ύστερα από απουσία περίπου 7 χρόνων) χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει την επιτυχία του ''PLANETS''. Προστριβές όμως άρχισαν πάλι να κάνουν την εμφάνιση μεταξύ των μελών, μιας και εξαιρουμένου του διδύμου Frank-Klaus Peter οι υπόλοιποι επιμένουν σε έναν πιο hard rock ήχο για τη μπάντα. Αποτέλεσμα αυτών των αντιπαραθέσεων ήταν το επόμενο άλμπουμ το ''PERFORMANCE'', το 1983, όπου η αλλαγή του μουσικού ύφους της μπάντας σε πιο hard ήχους είναι εμφανής. Ο Frank θα προσπαθήσει για ακόμη μια φορά να επαναφέρει το αρχικό πνεύμα στο σχήμα και θα το καταφέρει εν μέρει με την κυκλοφορία του ''METROMANIA'' το 1984. Παρόλο αυτά όμως το ομαδικό πνεύμα είχε ήδη χαθεί και οι συνεχείς διαφωνίες μεταξύ των μελών, οδήγησε τη μπάντα στην οριστική διάλυσή της για ακόμη μια φορά…
1988-1998: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Στο μεσοδιάστημα που ακολούθησε το μοναδικό αξιόλογο γεγονός ήταν η κυκλοφορία ενός soundtrack με τον τίτλο ''CODENAME WILDGEESE'' το 1985, το οποίο παρόλο που κυκλοφόρησε υπό την ονομασία της μπάντας, ο Frank Bornemann δε συμμετείχε καθόλου στις ηχογραφήσεις!
Τον Απρίλιο του 1986 ο Frank συναντά τυχαία στο Βερολίνο (και καθώς είχε αναλάβει την παραγωγή ενός heavy metal συγκροτήματος) τον Michael Gerlach και μαζί αποφασίζουν να επαναφέρουν τους Eloy στο προσκήνιο σαν duo band. To 1988 ηχογραφούν το ''‘RA'' και το 1992 το ''DESTINATION'' έχοντας στη σύνθεσή τους πολλούς session μουσικούς. Και τα δύο άλμπουμ σημειώνουν υψηλές πωλήσεις αν και στους fans του συγκροτήματος προκαλούν ποικίλα συναισθήματα. Το 1993 ο Frank και ύστερα από επίμονες προτροπές των fans να ακούσουν προηγούμενες επιτυχίες της μπάντας προσαρμοσμένες στο μουσικό ύφος και ήχο της εποχής, αποφασίζει να ηχογραφήσει ξανά τα τραγούδια που αγαπήθηκαν περισσότερο. Μουσικοί που συνεργάστηκαν με τον Frank στο παρελθόν όπως ο Klaus-Peter Matziol, ο Hannes Arkona, o Hannes Folberth και ο Fritz Randow ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του και έτσι το 1993 κυκλοφορεί το ''CHRONICHLES I'' και ένα χρόνο αργότερα το ''CHRONICHLES II'', τα οποία βρίσκουν μεγάλη απήχηση στους fans. H επιτυχία αυτή αποτέλεσε προπομπό για την ολική επαναφορά των Eloy ως full μπάντα. Όντως, το 1994 οι Eloy κυκλοφορούν το ''THE TIDES RETURN FOREVER'' με τους: Frank Bornemann (lead vocals, guitars), Michael Gerlach (keyboards) και Klaus–Peter Matziol (bass) ενώ ο Bodo Scopf (drums) ενσωματώνεται στη μπάντα ένα χρόνο αργότερα. Το άλμπουμ σημειώνει μεγάλη επιτυχία και ο Frank τo θεωρεί ως το καλύτερο άλμπουμ που έχουν ηχογραφήσει μετά το ''SILENT CRIES AND MIGHTY ECHOES''. Στην περιοδεία που ακολουθεί η μπάντα γιορτάζει τα 25 χρόνια ιστορίας της με τις περισσότερες συναυλίες να είναι sold out. Το 1996 οι Eloy αρχίζουν να δουλεύουν πάνω στο υλικό του επόμενού τους άλμπουμ, το οποίο σύμφωνα με τον Frank θα ήταν η συνέχεια του θρυλικού ''OCEAN''. O Frank σε συνέντευξή του δηλώνει ότι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση όλα αυτά τα χρόνια και για τον ίδιο αλλά και για τη μπάντα. Το 1998 λοιπόν κυκλοφορεί το αινιγματικό ''OCEAN 2-The Answer'' μία από τις καλύτερες δουλειές που έχει κάνει ποτέ η μπάντα στην ιστορία της. Ακολουθεί περιοδεία με όλες τις ημερομηνίες να είναι sold out. Το ''OCEAN 2- The Answer'' έμενε να είναι και το τελευταίο studio άλμπουμ του συγκροτήματος έως και το 2008..
2009: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!
Έντεκα χρόνια ύστερα από την κυκλοφορία του ''Ocean 2-The Answer'', o Frank Bornemann, προς μεγάλο ενθουσιασμό των οπαδών του συγκροτήματος, συγκινημένος από την αγάπη των fans για τη μουσική της μπάντας 40 χρόνια μετά, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να επαναφέρει στο προσκήνιο τους Eloy με την κυκλοφορία του 17ου κατά σειρά στούντιο άλμπουμ.Το νέο άλμπουμ φέρει την ονομασία ''VISIONARY'' και η κυκλοφορία του σηματοδοτεί τα 40 χρόνια ύπαρξής της μπάντας. Η σύνθεση παραμένει η ίδια της τελευταίας κυκλοφορίας -Ocean II-The Answer- ενώ ενεργή συμμετοχή σε κάποια κομμάτια θα έχει και ο Ηannes Folberth. Για το 2010 η μπάντα αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο επίσημο διπλό DVD της μπάντας, ''Τhe Legacy Box'', θα κυκλοφορήσει όπως αναμενότανε το ερχόμενο φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο. Το πρώτο DVD θα ονομάζεται πιθανώς ''Μighty echoes'' και θα περιέχει 100 λεπτά συνεντεύξεων από τα εκάστοτε μέλη της μπάντας. Το δεύτερο DVD θα περιέχει βίντεο κλιπς καθως και τηλεοπτικές εμφανίσεις της μπάντας.
ΠΗΓΗ-http://www.rockway.gr

Νέος δίσκος για τους Manic Street Preachers


Οι Ουαλοί Manic Street Preachers θα κυκλοφορήσουν το δέκατο δίσκο της καριέρας τους στις 27 Σεπτεμβρίου, με τίτλο “Postcards From A Young Man”. Ο μπασίστας του συγκροτήματος, Nicky Wire, χαρακτήρισε το δίσκο ως “κλασικό rock album, με έντονες αναφορές στα 70s αλλά με παραγωγή των 90s.”
Το track listing έχει ως εξής: (It’s Not War) Just The End Of Love (το οποίο θα είναι και το πρώτο single και θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου), Postcards From A Young Man, Some Kind Of Nothingness (συμμετέχει ο Ian McCulloch των Echo & the Bunnymen), The Descent (Pages 1 &2), Hazleton Avenue, Auto-Intoxication (συμμετέχει ο John Cale των The Velvet Underground στο πιάνο), Golden Platitudes, I Think I’ve Found It, A Billion Balconies Facing The Sun (συμμετέχει ο Duff McKagan των Velvet Revolver πρώην Gn’R), All We Make Is Entertainment, The Future Has Been Here 4 Ever και Don’t Be Evil.
ΠΗΓΗ-http://rockwaynews.blogspot.com/

Αποσύρονται οι Rolling Stones;


Οι Rolling Stones αναμένεται να ανακοινώσουν μέσα στο επόμενο διάστημα την πραγματοποίηση της τελευταίας περιοδείας τους, η οποία θα συμπέσει με τη συμπλήρωση πενήντα ετών της μπάντας.
Η, ακόμα άτιτλη, περιοδεία σχεδιάζεται να διαρκέσει μέχρι το 2012. Ο λόγος για αυτή τους την απόφαση, είναι ότι τα μέλη του συγκροτήματος συνειδητοποίησαν ότι η ηλικία τους δε θα τους επιτρέπει να περιοδεύουν για πολύ ακόμα.
Στο τέλος της περιοδείας ο drummer Charlie Watts θα είναι 71 ετών, οι Mick Jagger και Keith Richards 68, ενώ ο ‘νεανίας της παρέας Ronnie Wood μόλις 65.
ΠΗΓΗ-ROCKWAYNEWS.BLOGSPOT.COM

Οι Blind Guardian τον Μάϊο στην Ελλάδα για 3 συναυλίες!


Αν υπάρχει κάτι που μας χαρακτηρίζει ως ελληνικό κοινό, είναι η πίστη και η αφοσίωση που δείχνουμε στα συγκροτήματα που αγαπάμε. Υπάρχουν συγκροτήματα που νιώθουμε "δικά μας'' και η σχέση μας μαζί τους δεν υφίσταται τη φθορά του χρόνου. Ένας δεσμός που δε λέει να σπάσει, τόσο δυνατός και μακροχρόνιος που μοιάζει παραμυθένιος μας δένει με τους Blind Guardian. Καθόλου τυχαία λέξη όταν μιλάμε για ένα από τα πιο παραμυθένια, επικά και κλασσικά συγκροτήματα της ευρωπαϊκής power metal σκηνής. Τρία χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στη χώρα μας κάτω από τους Heaven and Hell επιστρέφουν, αυτή τη φορά με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω τους. Όχι άδικα, αφού το νέο τους album, "At The Edge of Time" έχει χαρακτηριστεί από μερίδα του τύπου ως "το αποκορύφωμα της καριέρας τους"!!! Μιας καριέρας δεμένης τόσο στενά με το ελληνικό κοινό που θα ήταν αδιανόητο να μην παρουσιάσουν ζωντανά τη νέα τους δουλειά στη χώρα μας!

Δημιουργημένοι στα μέσα του '80, ξέφυγαν γρήγορα από τη σκιά των συμπατριωτών τους Helloween από τους οποίους και επηρεάστηκαν για να δημιουργήσουν έναν καθαρά προσωπικό και ξεχωριστό ήχο που με τα χρόνια θα φανέρωνε ευρύτερα τις επιρροές τους. Σημείο αναφοράς το "Somewhwere Far Beyond" του '92 που παγίωσε τη θέση τους ως ένα από τα συγκροτήματα που θα είχαν τη δική τους πια θέση στο πάνθεον του metal. Σε μια εποχή που ο ακραίος ήχος κέρδιζε έδαφος και το grunge μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του κόσμου, οι Blind Guardian έγιναν σημαία ενός κοινού που αναπολούσε το παραδοσιακό metal και δεν ντρεπόταν να τραγουδήσει ιστορίες για δράκους και χόμπιτ! Τέτοιος μάλιστα ήταν ο δεσμός τους με τον κόσμο του Tolkien που λίγο έλειψε να γράψουν το soundtrack της επιτυχημένης τριλογίας!!! Πήραν την εκδίκησή τους όμως με το άλμπουμ "Nightfall on Middle-Earth" του '98 (βασισμένο στο Silmarilion του Tolkien) που χαιρετίστηκε ως η καλύτερη και ωριμότερη στιγμή τους. Το "A Night At The Opera" έκλεινε το μάτι στους Queen και έδειξε μια μπάντα που δε φοβάται να πειραματιστεί. Φέτος επιστρέφουν πια με τον αέρα του θρύλου να τους συνοδεύει μαζί με τις διθυραμβικές κριτικές για το νέο τους δίσκο. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξανασυναντήσει τους αγαπημένους του βάρδους...

Στις 6-7 Μαΐου στο Fuzz Club στην Αθήνα και στις 8 Μαίου στο Principal Club στη Θεσσαλονίκη, οι Blind Guardian θα επιστρέψουν για τρεις συναυλίες σε ένα κοινό που αγαπάνε όσο τους αγαπάει! Αν ο τελευταίος τους δίσκος είναι το αποκορύφωμα της καριέρας τους, τότε οι εμφανίσεις τους στη χώρα μας προβλέπεται να είναι το αποκορύφωμα της περιοδείας τους!!! Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει τέλη Αυγούστου.



ΠΗΓΗ:www.solidrock.gr

SERJ TANKIAN - ΤΡΙΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – TERRAVIBE PARK


Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία θα προσφέρει ο μοναδικός Serj Tankian την Τρίτη 17 Αυγούστου, στο TerraVibe Park στην Αθήνα. Ο τραγουδοποιός και frontman των System Of A Down έρχεται στην Ελλάδα και θα ανατρέψει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Στη συναυλία του Αυγούστου, ο Serj Tankian θα παρουσιάσει δημιουργίες από την πλούσια και πολύχρονη μουσική του πορεία, πλαισιωμένος από οκταμελή κλασσική ορχήστρα, καθώς και τραγούδια από το πρώτο προσωπικό του album "Elect the Dead" αλλα και από το πολυαναμενόμενο “Imperfect Harmonies”, που θα κυκλοφορήσει το Σε πτέμβριο του 2010. Μέσα από το site του www.serjtankian.com δίνετε η ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να κατεβάσουν δωρεάν το "Borders Are", που θα περιέχεται και στο “Imperfect Harmonies”.

Τη συναυλία του Serj Tankian, θα ανοίξουν οι VIZA, το ανερχόμενο experimental, alternative rock συγκροτημα, που έχει συνδεθ εί με τον Serj Tankian, όχι μόνο λόγω της κοινής αρμένικης καταγωγής τους, αλλά και γιατί ο ίδιος ο Serj Tankian έχει κάνει τις παραγωγές στα album τους. Serj Tankian και VIZA μοιράζονται εκτός από την ίδια κουλτούρα και το ίδιο πάθος για τη rock μουσική!

Την Τρίτη 17 Αυγούστου, στο TerraVibe Park η γεμάτη ένταση φωνή του Serj Tankian θα μας “ταρακουνήσει” σε μία ξεχωριστή συναυλία που ισορροπεί ανάμεσα στο σκληρό rock και την ορχηστρική μουσική.

Serj Tankian Official Website: www.serjtankian.com

VIZA Official Website: www.experienceviza.com

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Η τιμή εισιτηρίου είναι 25€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

TICKET HOUSE

Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) - Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη: Ticket House, Μητροπόλεως 102 - Τηλ.: 2310 264880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:

www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr


ΠΗΓΗ:www.solidrock.gr

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Helloween: 2 συναυλίες στην Ελλάδα τον Ιανουάριο/ "7 Sinners" ο τίτλος του νέου άλμπουμ!


Οι Helloween αποκάλυψαν τον τίτλο του νέου τους άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τη μέρα του φετινού Halloween, ο οποίος είναι “7 Sinners”.
Προς το παρόν, η μπάντα ηχογραφεί τα τελευταία κομμάτια του άλμπουμ, πριν αναλάβει την μίξη ο επί σειρά ετών συνεργάτης και παραγωγός της μπάντας,
Charlie Bauerfeind. Επίσης, η μπάντα ανακοίνωσε νέες, επιβεβαιωμένες συναυλίες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής της περιοδείας, συμπεριλαμβανομένων 2 συναυλιών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι Helloween θα εμφανιστούν στο Fuzz Club της Αθήνας στις 21 Ιανουαρίου και στο Principal Club της Θεσσαλονίκης στις 22 Ιανουαρίου. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι Stratovarius, με τους οποίους θα βγουν οι Helloween σε περιοδεία το Νοέμβριο και Δεκέμβριο, θα εμφανιστούν και στη χώρα μας. Αναμένεται σύντομα επίσημη ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες από την διοργανώτρια εταιρία.

Helloween - Fuzz Club,
21 Ιανουαρίου
Helloween - Principal Club, 22 Ιανουαρίου



ΠΗΓΗ:www.solidrock.gr

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Black Sabbath Reunion II…;"

"Οι Ozzy Osbourne και Tony Iommi, του θρυλικού heavy metal συγκροτήματος Black Sabbath, επίλυσαν φιλικά τα προβλήματα που αφορούσαν στην κυριότητα του ονόματος της μπάντας και οι δικαστικές διαδικασίες στην Νέα Υόρκη έχουν διακοπεί...Οι δύο μεριές βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να αφήσουν το θέμα πίσω τους και να συνεργαστούν από κοινού για το μέλλον. Επιθυμούν να γίνει γνωστό ότι το θέμα δεν ήταν ποτέ προσωπικό, αλλά επαγγελματικό...".

Με αυτή την κοινή ανακοίνωση, Ozzy Osbourne και Tony Iommi - Tony Iommi και Ozzy Osbourne, βάζουν τέλος στην άδικη για τους ίδιους και την ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος διένεξη.

Σύμφωνα, μάλιστα και με άλλες προσωπικές τους πρόσφατες δηλώσεις, παραδέχτηκαν:

Tony Iommi: "Μίλησα με τον Ozzy, όταν ήμουν στο Los Angeles για την κηδεία του Ronnie. Ο Ozzy κι εγώ έχουμε μία περίπλοκη σχέση, όμως κρατάμε πάντα επαφή, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει. Αν θα έπαιζα ξανά με τον Ozzy; Ποιός ξέρει; Είναι περίεργο με εμένα και αυτόν. Μπορεί να συμβαίνουν πολλά κατά καιρούς, αλλά όταν μιλάμε, είναι σαν τίποτα κακό να μην έχει συμβεί ποτέ...".

Ozzy Osbourne: "Ποτέ δεν λέω ποτέ. Θέλω να πω, έχω κάποιες ιδέες, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Προσπαθήσαμε για ένα καινούριο album, όμως έχουμε αλλάξει όλοι πολύ. Αν δεν βγάλουμε ένα album που να γκρεμίσει το τελευταίο που βγάλαμε μαζί, τότε το όλο θέμα θα αντιμετωπιστεί σαν αστείο...".

Τώρα εμάς, γιατί η υπόθεση μας μυρίζει 2ο reunion; Είμαστε τρελοί ή μήπως όχι; Ας είναι, αρκεί να είναι για μία τεράστια, την μεγαλύτερη και τελευταία παγκόσμια περιοδεία των θρύλων, ώστε να μην γίνουμε και πάλι μάρτυρες του πρώτου (reunion), αυτού που προσπάθησαν, δηλαδή, το 1997 και κυκλοφόρησαν σε διπλό CD με τον εξής τίτλο (Reunion) το 1998, καταφέρνοντας να ηχογραφήσουν και να συμπεριλάβουν σε αυτό μονάχα δύο νέες συνθέσεις, τα "Psycho Man" και "Selling My Soul" tracks. Η ως άνω δήλωση του Prince Of Darkness, εξάλλου, τα λέει όλα και μάλιστα με το όνομά τους."

www.e-rock.gr

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Bad Religion: Punk είναι ελευθερία. Punk είναι ανεξαρτησία. Punk είναι να δημιουργείς χωρίς να έχεις στο μυαλό σου καμιά γαμημένη εταιρεία και κανέναν

«Bad Religion». Και μόνο το όνομα του συγκροτήματος αρκεί για πρόλογο. Μία από τις δημοφιλέστερες punk μπάντες στον πλανήτη θα βρεθεί στην Αθήνα, την Τρίτη 13 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του Eject Festival –μαζί με τους Faith No More και τους Unkle. Για μία συναυλία που οι αναρίθμητοι φίλοι της έχουν κάνει εδώ και χρόνια στην κυριολεξία τάμα! Όσοι παραβρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα τραγούδια που γέννησαν μια ολόκληρη γενιά νεο-punk συγκροτημάτων όπως οι Offspring, ή οι NOFX. Εν όψει του ερχομού τους, το Avopolis κουβέντιασε με τον drummer τους Brooks Wackerman –αδερφό του θρυλικού drummer του Frank Zappa,Chad Wackerman...
Από αυτά τα τριάντα χρόνια, ποια στάθηκε η πιο ενδιαφέρουσα δεκαετία μουσικά, Brook;

Θεωρώ ότι η δεκαετία του 1990 σημάδεψε όχι μόνο τους Bad Religion, αλλά και τη μουσική συνολικά. Ήταν μια δεκαετία γεμάτη αντιθέσεις αλλά και νέα μουσικά μορφώματα. Η άνθιση της μουσικής βιομηχανίας έδωσε χώρο σε κάμποσα σκουπίδια, αλλά και σε πολλούς ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι πειραματίστηκαν και γέννησαν νέους ήχους.

Πόσο δύσκολο ήταν να κερδίσετε ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη της rock αλλά και της punk κοινότητας;

Δεν το επιδιώξαμε ποτέ. Και σίγουρα δεν έγινε με…δόλο, ώστε να αυξήσουμε το κοινό μας. Απλά τα κομμάτια μας «μίλησαν» τόσο στους μεν όσο και στους δε. Αν βλέπαμε στις συναυλίες μας μόνο… μοϊκάνες, τότε κάτι δεν θα είχαμε κάνει καλά. Αυτή η ποικιλομορφία στο κοινό σημαίνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Τι είναι punk για σένα;

Punk είναι ελευθερία. Punk είναι ανεξαρτησία. Punk είναι να δημιουργείς χωρίς να έχει στο μυαλό σου καμιά γαμημένη εταιρεία και κανέναν γαμημένο μάνατζερ. Αυτό είναι το punk με το οποίο μεγάλωσα. Αυτό είναι το punk που, όταν ξεπήδησε από τις στάχτες μιας αποδεκατισμένη rock, σόκαρε κοινή γνώμη και πολιτικές ηγεσίες.
Υπάρχει όμως punk στο 2010;

Υπάρχει... Αλλά με δυσκολία, καθώς σήμερα παρατηρείται έλλειψη ελευθερίας, που αποτελεί βασικό συστατικό της punk μουσικής. Ευτυχώς, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια, εμείς μπορούμε να κυκλοφορούμε τα τραγούδια που επιθυμούμε, χωρίς κανενός είδους παρέμβαση. Τα σημερινά συγκροτήματα όμως αναγκάζονται να αλλοιώσουν τόσο το ύφος, όσο και τη θεματολογία τους. Κι έτσι καταλήγουν σε ένα μεσοβέζικο pop-rock, με όσο καλές προθέσεις και αν ξεκινούν.

Διάβασα σε κάποια κριτική που σας αφορά, ότι χρησιμοποιείτε ασυνήθιστα... εξεζητημένο λεξιλόγιο, για punk συγκρότημα!

Ισχύει! Αφού όταν μπήκα στο συγκρότημα αναγκάστηκα να αγοράσω λεξικό για να καταλαβαίνω όλους τους στίχους! (γέλια). Αυτό όμως ήταν και το στοιχείο που έκανε τόσο ξεχωριστούς τους Bad Religion, σε εποχές ρηχές στιχουργικά. Πάντα πιστεύαμε ότι είναι προτιμότερο να βάλεις το κοινό σε μία διαδικασία να μελετήσει τα τραγούδια, παρά να τα γράψεις έτσι ώστε να τα θυμάται και να τα τραγουδάει εύκολα.

Σκεφτήκατε να κυκλοφορήσετε ένα λεξιλόγιο των Bad Religion;

Όχι αλλά, είναι πολύ καλή ιδέα (γέλια)! Με την κρίση την οποία περνάει η δισκογραφία, ένα τέτοιο λεξικό θα πούλαγε περισσότερο από τους δίσκους μας!
Οι στίχοι του “American Jesus” πόσο επίκαιροι είναι σήμερα;

Ένα τραγούδι το οποίο κατακεραυνώνει τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό δεν παύει ποτέ να είναι επίκαιρο –ειδικά σε μία κοινωνία όπως η αμερικάνικη. Θα θέλαμε πολύ η θρησκεία να αποτελεί μια ιστορία που θα κάνει τον κύκλο της και θα κλείσει, κι ας ξεχαστεί το συγκεκριμένο κομμάτι. Αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Μπορεί τελικά η αμερικάνικη κοινωνία να «αντέξει» τα κομμάτια των Bad Religion;

Ένα μικρό ποσοστό μπορεί. Ένα άλλο ποσοστό έρχεται σε συναίσθηση ακούγοντάς μας. Όσοι όμως δεν μας καταλαβαίνουν δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν ανοχή. Τους τρομάζει η αλήθειά μας.

Ποιο είναι κατ’ εσέ το σημαντικότερο μειονέκτημα της αμερικάνικης κοινωνίας;

Είναι πολλά... Θα προτιμήσω να μιλήσω ως μουσικός. Τα πάντα στην αμερικάνικη μουσική βιομηχανία είναι κατευθυνόμενα. Όλοι ακολουθούν το ρεύμα. Όταν, για παράδειγμα, σημείωσαν εμπορική επιτυχία οι Nirvana, εμφανίστηκαν τουλάχιστον είκοσι συγκροτήματα-κλώνοι τους, καταστρέφοντας την αρχική αίσθηση.

Τι να περιμένει το κοινό από τη συναυλία σας στην Ελλάδα, στα πλαίσια του Ejekt;

Η συναυλία μας στη χώρα σας συμπίπτει με την τριακοστή μας επέτειο ως συγκρότημα. Σκοπεύουμε λοιπόν να παρουσιάσουμε παλαιότερα κομμάτια μας, τα οποία έχουν καιρό να ακούσουν οι fans μας, αλλά και τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο μας, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Θα είναι λοιπόν ένα ιδιόμορφο μείγμα παρελθόντος και παρόντος, για να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι τριάντα χρόνια τώρα ο ήχος και η δυναμική των Bad Religion έχουν μείνει αναλλοίωτα.
Κείμενο-Συνέντευξη: Αλέξανδρος Σαλαμές http://www.avopolis.gr

Οι Slipknot ΘΑ ηχογραφήσουν νέο δίσκο

Ο Joey Jordison, drummer των Slipknot, Murderdolls, Rob Zombie, έβαλε τέλος στις ανησυχίες των οπαδών των Slipknot, σχετικά με το μέλλον του συγκροτήματος. Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στα (όταν βρέθηκε στο Rockstar Energy Drink Mayhem Festival, όπου έπαιξε με τον Rob Zombie) ρωτήθηκε αν θα υπάρξει νέος δίσκος των Slipknot, στο όχι μακρινό μέλλον.
Ο Jordison απάντηση ότι σίγουρα θα υπάρξει καινούργιος δίσκος του συγκροτήματος και συνέχισε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας όλους αυτούς που συμπαραστέκονται στους Slipknot μετά τον πρόσφατο θάνατο του μπασίστα τους Paul Gray.

Ακυκλοφόρητο υλικό από τους Black Sabbath

Ο drummer των Black Sabbath, Bill Ward, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο Sonic Excess, στην οποία αναφέρθηκε και στη τύχη των τραγουδιών που έχουν γραφτεί από την αυθεντική σύνθεση του συγκροτήματος πριν από περίπου εφτά χρόνια.
Ο Ward χαρακτήρισε αυτό το υλικό ως πιο ‘ώριμο’ και πάρα πολύ δυνατό, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Στην ερώτηση για ποιο λόγο αυτά τα τραγούδια δεν έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα ο Ward απάντησε “για λόγους πολιτικής”. Πάντως ο ίδιος θεωρεί ότι τα τραγούδια αυτά (τα οποία είναι αρκετά) πρέπει κάποια στιγμή να δουν το φως της ημέρα και ότι θα είναι λυπηρό αν αυτό δε συμβεί
Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός ακόμα reunion ο Ward απάντησε: “Μιλάω με τον Ozzy κάθε μέρα και δε μου έχει αναφέρει τίποτα για τους Sabbath.”

Οι Spiritual Beggars έρχονται τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Οι Spiritual Beggars, ίσως το πιο αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού από τον χώρο του 70s-influenced heavy rock/metal, επιστρέφουν ύστερα από 7 χρόνια στην χώρα μας, έχοντας στις τάξεις τους έναν νέο τραγουδιστή, τον Apollo Papathanasio των Firewind, και στο «οπλοστάσιό» τους ένα νέο album, το “Return to Zero”. Οι Σουηδοί θα βρεθούν στην σκηνή του Κύτταρο Live Stage (Ηπείρου 48 & Αχαρνών) την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, ενώ την βραδιά θα ανοίξουν τρεις ελληνικές μπάντες, οι Ink, οι Full House Brew Crew και οι Fireground. Η συναυλία θα αρχίσει στις 19:30 και τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα Ticket House στην τιμή των 25 ευρώ. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το εισιτήριό σας διαδικτυακά από ΕΔΩ στην τιμή των 20 ευρώ, αν είσαστε ένας από τους πρώτους 100 που θα προλάβουν. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους Spiritual Beggars, θυμίζουμε πως μιλάμε για το group του κιθαρίστα των Arch Enemy, Michael Amott, στους οποίους το μπάσο παίζει ο (επίσης μέλος των Arch Enemy) Sharlee D’Angelo και τα hammonds ο Per Wiberg των Opeth. Athens will be On Fire!

Οι Shadow Gallery έρχονται στην Ελλάδα για 3 συναυλίες τον Οκτώβριο!

Οι Αμερικανοί progressive θεοί Shadow Gallery, αποφάσισαν επιτέλους, 18 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους album, να πατήσουν το σανίδι της σκηνής και να δώσουν τα πρώτα τους live shows! Ο Οκτώβρης θα τους βρει στην Ευρώπη όπου και θα πραγματοποιήσουν μια σειρά εμφανίσεων, κατά την οποία θα δώσουν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία shows στην Ελλάδα, ανταμείβοντας έτσι τους Έλληνες οπαδούς για την ιδιαίτερη αγάπη και την αφοσίωση που τους δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα, οι Shadow Gallery θα εμφανιστούν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στο 8Ball Club στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Stage Club στην Λάρισα και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο Κύτταρο Live Stage στην Αθήνα. Support και στα 3 live θα είναι οι Έλληνες Maplerun, οι οποίοι μάλιστα θα έχουν αυτόν τον ρόλο σε όλες τις Ευρωπαϊκές συναυλίες των Shadow Gallery, ενώ στην Αθήνα θα εμφανιστούν επίσης και οι The Silent Rage. Τα εισιτήρια κοστίζουν 28 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε στην Αθήνα από το Ticket House, το Rock City και το Metal Era και στην Θεσσαλονίκη από το Musicland και το Metropolis, όπως επίσης και διαδικτυακά από ΕΔΩ. Θα σπάσουν καρδιές σε αυτές τις συναυλίες, το μόνο σίγουρο…

“H ταινία για τον Cobain θα είναι χαοτική, όπως και η ζωή του”


Ο σκηνοθέτης Oren Moverman έδωσε πληροφορίες για την επερχόμενη ταινία που ετοιμάζει για τον Kurt Cobain. O Moverman ξεκαθάρισε πως η ταινία δεν θα θυμίζει χολιγουντιανή ιστορία, ούτε σκοπεύει να προσεγγίσει επιδερμικά την ζωή του αυτόχειρα. “Ο κόσμος γνωρίζει τη σύντομη εκδοχή της ζωής του- έπαιρνε ναρκωτικά, έγραψε το'Smells Like Teen Spirit, έγινε rock star και αυτοκτόνησε. Τα πασίγνωστα αυτά στοιχεία, για μένα, είναι τα λιγότερο ενδιαφέροντα.”Πρόσθεσε επίσης, πως η ταινία θα είναι ωμή και χαοτική όπως και η ζωή του Cobain. To –ατιτλοφόρητο ακόμα- φιλμ θα είναι βασισμένο στη βιογραφία του εκλιπόντα, Heavier Than Heaven..

Ξεκινά σήμερα η προπώληση εισιτηριών για τους Prodigy

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο... oι Prodigy, έρχονται στην Ελλάδα για ακόμα μια φορά
προκειμένου να συνεπάρουν το φανατικό κοινό τους με ένα εκπληκτικό show!

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα και ...
συγκεκριμένα στο Αθηνών Αρένα ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη στο ΠΑΟΚ Αρένα.

Σίγουρα ο Liam, o Maxim και ο Keith θα καταπλήξουν τα πλήθη με το live show τους.

Οι φανατικοί θαυμαστές που δεν είχαν προλάβει να παρευρεθούν στην προηγούμενή του συναυλία το 2004 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά τις επιτυχίες Smack My Bitch Up, Out of Space, No Good, Voodoo People, Poison, Firestarter, Omen, Warrior's Dance, Charl και άλλα πολλά...

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τα εισιτήρια θα πωλούνται από τις 22 Ιουλίου στο www.ticketarena.gr και από τις 27 Ιουλίου στα καταστήματα. Ο αριθμός των εισιτηριών είναι περιορισμένος.

Για την συναυλία της Αθήνας:
Προπώληση: 43 Ευρώ στο Tickethouse (Πανεπιστημίου 42), στα καταστήματα Public και στο
www.ticketarena.gr

Ταμείο: 48 Ευρώ
Πληροφορίες: 210 9611240 (καθημερινές 12.00 – 17.00) και

Πηγή: detoxevents.gr

OI TINDERSTICKS ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ, ΑΘΗΝΑ

Οι Tindersticks, ένα από τα πιο αυθεντικά και χαρακτηριστικά βρετανικά indie rock συγκροτήματα επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο σαγηνευτικές βραδιές στην καρδιά του Σεπτέμβρη. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στην Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα. Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, έρχονται να καλωσορίσουν μαζί μας το φθινόπωρο, με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν.

Το δημοφιλές συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον Stuart Ashton Staples στο Nottingham, το 1991. Με την κυκλοφορία του πρώτου τους album, το 1993, με τίτλο το όνομα του συγκροτήματος, κατάφεραν να ανανεώσουν τον κουρασμένο ήχο του Βρετανικού rock. Το album χαρακτηρίστηκε από την Melody Maker – την ιστορικότερη μουσική εφημερίδα της Βρετανίας – ως το album της χρονιάς.

Η ερωτική γοητεία και ο λυρισμός των στίχων είναι σήμα κατατεθέν των τραγουδιών των Tindersticks. Πολλοί τους κατέταξαν ως τους συνεχιστές των Leonard Coen, Ian Curtis και Lee Lazlewood. Και όχι άδικα! Η χαρακτηριστική φωνή του Stuart Ashton Staples, ζωντανεύει εικόνες ερωτικές με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα από τα τραγούδια τους υμνούν έρωτες που δεν εκπληρώθηκαν, περιπλανώμενους ανθρώπους, πάθη που δεν έσβησαν ποτέ.

Στις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών τους συνδυάζουν ηλεκτρικές κιθάρες, ντραμς και μπάσα με ακουστικά όργανα όπως κρούστα, μελόντικα, βιολί και τρομπέτες, καταφέρνοντας να μαγνητίσουν το κοινό. Η απόλυτη ισορροπία του rock ήχου με την αισθαντική μελωδία. Η μουσική τους ατμοσφαιρική και γεμάτη εικόνες. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν γράψει μουσική για πολλά soundtracks κινηματογραφικών ταινιών. Ανάμεσα τους και το soundtrack της επερχόμενης ταινίας της Isabelle Hupert, White Material.

Μέχρι το 2003 κυκλοφόρησαν έξι albums και δύο soundtracks. Τα επόμενα χρόνια ο Staples κυκλοφορεί τρία solo albums, ζει στην πολυαγαπημένη του Γαλλία, το συγκρότημα κάνει επιλεκτικές live εμφανίσεις και σταδιακά γεννιέται στα μέλη του η επιθυμία να δημιουργήσουν μαζί, ξανά, ένα ολοκληρωμένο album. Έως το 2008 που έρχεται το “The Hungry Saw”.

Tο 2008 και το 2009 με τις live εμφανίσεις επιβεβαιώνουν ότι παραμένουν οι αγαπημένοι του κοινού. Οι συναυλίες αυτές ήταν ευνοϊκός προπομπός για να υποδεχτούμε το “Falling down a Mountain”, album που κέρδισε πολύ καλές κριτικές και χαρακτηρίστηκε από το NME ως “η συνάντηση της ενηλικίωσης και του ρομαντισμού”. Οι Tindersticks είναι το συγκρότημα που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο ευαισθησία και retro φινέτσα. Εξελίσσουν το μελαγχολικό και “φόρο τιμής στη soul” ήχο τους, αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε jazz μοτίβα και αιθέριο αισθησιασμό. Το “Falling down a Mountain” είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Παραμένουν ασυμβίβαστοι, αλλά με πιο upbeat και αισιόδοξα τραγούδια. Έτσι όπως είναι ο χρυσός ουρανός του εξωφύλλου τους.

Οι Tindersticks, φρέσκοι και δυναμικοί όσο ποτέ, έρχονται στην Ελλάδα να υποδεχτούν μαζί μας το φθινόπωρο με τον καλύτερο τρόπο: το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στην Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα.

www.tindersticks.co.uk

Studio Albums
Tindersticks (First Album1993)
Tindersticks (Second Album 1995)
Curtains (1997)
Simple Pleasure (1999)
Can Our Love... (2001)
Waiting for the Moon (2003)
The Hungry Saw (2008)
Falling Down a Mountain (2010)

Soundtracks
Nénette et Boni (1996)
Trouble Every Day (2001)
35 Shots of Rum (2008)
White Material (2010)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται

Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πρώτα 1000 εισιτήρια θα κοστίζουν 30 €.
Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο γενικής εισόδου θα κοστίζει 35 €.

Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πρώτα 1000 εισιτήρια θα κοστίζουν 35 €.
Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο γενικής εισόδου θα κοστίζει 40 €.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102
Τηλ.: 2310 264880

IΑΝΟΣ

Αθήνα
Σταδίου 24
Τηλ.: 210 3217917

Θεσσαλονίκη
Πλατεία Αριστοτέλους 7
Τηλ.: 2310 277004

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο Promo Department: press@didimusic.gr | promo@didimusic.gr

Rotting Christ Aealo Tour 2010 Part II


Oι Rotting Christ μετα απο μια εξωφρενικη περιοδεια ανα τον κοσμο γυριζουν στην Ελλαδα για να παιξουν για τους Ελληνες funs της μπαντας!!!!Ξεκινωντας απο την Ξανθη και καταληγοντας στην Λαρισα!!!!

Προγραμμα συναυλιων:

09/09 Rock & Roll Bar/ Ξανθη
10/09 Golden Rules Festival/Βολος
11/09 Πολυχωρος Αγορα/Ιωαννινα
12/09 Τρικλινο Vineyard/Kορφου
14/09 Τ.Β.Α/Καρδιτσα
15/09 Jazz Rock Bar/Καβαλα
16/09 Κηποθεατρο /Αλεξανδρουπολη
17/09 Θεατρακι Σερρων/Σερρες
18/09 Stage Club/Λαρισα

Οι Firewind support στους Scorpions στη συναυλία τους στην Αθήνα


Οι Έλληνες metallers Firewind θα ανοίξουν την τελευταία συναυλία των Scorpions στην Ελλάδα αυτό το φθινόπωρο. H συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Σε άλλα πρόσφατα νέα, οι Firewind πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις για το καινούριο τους άλμπουμ, έκτο κατά σειρά, με τίτλο “Days Of Defiance”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο από την Century Media Records. Η τωρινή σύνθεση των Firewind είναι η εξής: Apollo Papathanasio -vocals, Gus G. - guitars, Petros Christo - bass, Bob Katsionis - keyboards και Michael Ehre -drums.




ΠΗΓΗ:www.solidrock.gr

Πιθανότητα να συνεργαστούν και πάλι Roger Waters και David Gilmour


Πριν από λίγες μέρες, οι Roger Waters και David Gilmour μοιράστηκαν την ίδια σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας για φιλανθρωπικό σκοπό, για το ίδρυμα ελπίδας – “Hoping Foundation”- και o Waters δήλωσε ότι ενδεχομένως αυτή να μην ήταν και η τελευταία φορά που συνεργάζονται οι δυο μουσικοί. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρώην αρχηγός των Pink Floyd αναφέρει ότι η όλη ιδέα της επανασύνδεσης των δυο μουσικών στη συναυλία για το Hoping Foundation ήταν του Gilmour ο οποίος προσπάθησε με κάθε μέσο να πείσει τον Waters να το κάνουν. Όταν μάλιστα ο Gilmour είπε ότι θα ήθελε να παίξουν το κλασικό κομμάτι To Know Him Is To Love Him των Teddy Bears, o Waters ήταν ακόμη περισσότερο αρνητικός μέχρι που ο Gilmour αντιπρότεινε πως αν δεχτεί (ο Waters) να γίνει αυτό, o ίδιος (ο Gilmour) θα εμφανσιτεί σε μια από τις συναυλίες του Waters στα πλαίσια της τωρινής The Wall περιοδείας του για να παίξουν μαζί το C. Numb (Comfortably Numb). Ο Waters έμεινε άναυδος, φυσικά δέχτηκε την πρόταση, οι δυο μουσικοί εμφανίστηκαν μαζί στη σκηνή της συναυλίας για το Hoping Foundation και τώρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δυο μουσικοί να συνεργαστούν και πάλι.


ΠΗΓΗ:www.solidrock.gr

20ή επέτειος για το “Cowboys From Hell” των Pantera


20 χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του “Cowboys From Hell” των Pantera και το γεγονός γιορτάζεται με την επανακυκλοφορία 3 διαφορετικών εκδόσεων απότην Rhino Records. Έτσι, πρόκειται να κυκλοφορήσει η "Ultimate Edition" (που συμπεριλαμβάνει 3 δισκάκια, η "Deluxe Edition" που συμπεριλαμβάνει επίσης 3 δισκάκια και η "Expanded Edition” που συμεπριλαμβάνει 2 δισκάκια.

Και οι 3 εκδόσεις, συμπεριλαμβάνουν remastered έκδοση του άλμπουμ, “Cowboys From Hell”, και ακυκλοφόρητο και σπάνιο υλικό από την περιοδεία του άλμπουμ. Οι “Ultimate” και “Deluxe” εκδόσεις συμπεριλαμβάνουν ένα επιπλέον δισκάκι με ακυκλοφόρητα Demo σχεδόν για κάθε άλμπουμ, συν το "The Will To Survive", ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του “Cowboys From Hell”. Οι “Deluxe” και “Expanded” εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ η "Ultimate" έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 23 Νοεμβρίου, θα συμπεριλαμβάνει και τα τρία δισκάκια της “Deluxe” έκδοσης και θα κυκλοφορήσει σε κουτί που θα συμπεριλαμβάνει διάφορα memorabilia εποχής “Cowboys”. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Pantera.



ΠΗΓΗ:www.solidrock.gr

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο Serj Tankian πειραματίζεται με νέους ήχους στο επερχόμενο άλμπουμ

Πολλοί διαφορετικοί ήχοι θα συνυπάρχουν στο νέο solo άλμπουμ του τραγουδιστή των System Of A Down. Ο Serj Tankian, αποκάλυψε πως το Imperfect Harmonies όπως θα τιτλοφορείται, θα φιλοξενεί από rock και electronica, μέχρι jazz ήχους, στη προσπάθειά του να δώσει κάτι διαφορετικό στους fans. “Έχω κυκλοφορήσει πολλά rock άλμπουμ, είτε με τους System Of A Down, είτε το Elect The Dead ως solo. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Σε αυτή τη δουλειά, συμπεριέλαβα όλα τα μουσικά είδη και μετά άρχισα να πετάω πράγματα και να αφήνω κάποια άλλα. Ήταν η πρώτη φορά που το έκανα και το αποτέλεσμα ήταν πρωτόγνωρο για μένα. Ήταν μια καλή παρέκκλιση από τα συνηθισμένα”.To Imperfect Harmonies αναμένεται στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ ας μη ξεχνάμε πως στις 17 Αυγούστου μας επισκέπτεται στο Terra Vibe για μία συναυλία!

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Οι Nightwish το στούντιο τον Οκτώβριο

Ο κιμπορντίστας/αρχηγός των Nightwish Tuomas Holopainen εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η μπάντα ξεκινάει να δουλεύει πάνω σε καινούρια τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ της, που θα διαδεχτεί το “Dark Passion Play” του 2007. Οι άντρες μόνο της παρέας (χωρίς την Anette, η οποία θα βρεθεί μαζί τους λίγο αργότερα) βρίσκονται στην εξοχή στη Φιλανδία, για να χαλαρώσουν και να τα πούνε μεταξύ τους πριν αρχίσουν τη δουλειά. Ο Holopainen δήλωσε ότι έχει ήδη 12 τραγούδια έτοιμα και ότι δουλεύει ακόμα με κάποιους στίχους. Ακόμα αποκάλυψε ότι η μπάντα, όπως και στο παρελθόν, θα ηχογραφήσει ένα demo το οποίο θα κούσει, θα μελετήσει και θα προσπαθήσει όσο το δυνατό περισσότερο να το βελτιώσει. Η μπάντα θα μπει στο στούντιο στις 15 Οκτωβρίου, αν και η Olzon δεν αναμένεται να ηχογραφήσει τα φωνητικά πριν το 2011, καθώς πρώτα αναμένεται να γεννήσει το δεύτερο της παιδί.






ΠΗΓΗ:www.solidrock.gr

To “Holy Diver” θα επανακυκλοφορήσει σε κόκκινο βινύλιο


Η Back On Black, η εταιρία που ειδικεύεται σε επανακυκλοφορίες σε βινύλιο κλασικών metal άλμπουμ, πρόκειται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο των DioHoly Diver” σε περιορισμένης έκδοσης κόκκινο βινύλιο στις 30 Ιουλίου. Το “Holy Diver” πρωτοκυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου του 1983 και έγινε χρυσό στις Η.Π.Α. το Σεπτέμβριο του 1984 και πλατινένιο το Μάρτιο του 1989. Το άλμπουμ έκανε την εμφάνισή του και πάλι στο Billboard 200 chart γύρω στα τέλη Μαΐου, λίγο μετά το θάνατο του θρυλικού Ronnie James Dio.



ΠΗΓΗ: www.solidrock.gr

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

NEO SINGLE από το group του drummer των Guns "N" Roses

To συγκρότημα των Adler's Appetite, το οποίο δημιουργήθηκε από τον drummer των Guns 'Ν' Roses Steve Adler, έχει ολοκληρώσει την ηχογράφηση και την μίξη του νέου single Alive, με την παραγωγή να γίνεται από τον μακροχρόνιο φίλο του συγκροτήματος Anthony Fockx.

To συγκρότημα παίζει ήδη ζωντανά το τραγούδι του single σε κάθε του εμφάνιση, στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιοδείας που...
πραγματοποιεί από τις 9 Ιουλίου.

"Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που προχωρούμε μπροστά με το νέο υλικό..." δήλωσε ο κιθαρίστας της μπάντας Alex Grossi και συμπλήρωσε: "Πιστεύω ότι θα αρέσει στον κόσμο η μουσική κατεύθυνση που έχουμε πάρει...".

http://www.e-rock.gr

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Πρεμιέρα για το νέο video clip των Iron Maiden “The Final Frontier”


Το "The Final Frontier", το καινούριο video clip των θρυλικών Iron Maiden είναι πλέον διαθέσιμο και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Το τραγούδι είναι το ομότιτλο του νέου, 15ου άλμπουμ της μπάντας που κυκλοφορεί στις 17 Αυγούστου στη Β. Αμερική (μια μέρα νωρίτερα παγκοσμίως) από την Universal Music Enterprises (UMe). Η μπάντα συνεργάστηκε και πάλι με τον παραγωγό Kevin "Caveman" Shirley, υπό την επίβλεψη του οποίου ηχογραφήθκε το άλμπουμ στα Compass Point Studios (Nassau) ενώ η μίξη του έγινε στα The Cave Studios (στο Malibu). Το εξώφυλλο του άλμπουμ επιμελήθηκε ο Melvyn Grant.

Το track listing του “The Final Frontier”, που έχει συνολική διάρκεια 76’35’’, είναι το εξής:

01. Satellite 15....The Final Frontier (Smith/Harris) (8:40)

02. El Dorado (Smith/Harris/Dickinson) (6:49)

03. Mother Of Mercy (Smith/Harris) (5:20)

04. Coming Home (Smith/Harris/Dickinson) (5:52)

05. The Alchemist (Gers/Harris/Dickinson) (4:29)

06. Isle Of Avalon (Smith/Harris) (9:06)

07. Starblind (Smith/Harris/Dickinson) (7:48)

08. The Talisman (Gers/Harris) (9:03)

09. The Man Who Would Be King (Murray/Harris) (8:28)

10. When The Wild Wind Blows (Harris) (10:59)


ΠΗΓΗ: SOLID ROCK

Οι Metallica τελειώνουν την περιοδεία τους το Νοέμβριο


Σύμφωνα με το The Pulse Of Radio, οι Metallica επιβεβαιώνουν ότι οι συναυλίες που προστέθηκαν πρόσφατα στο πρόγραμμά τους είναι και οι τελευταίες του συγκροτήματος στα πλαίσια της περιοδείας τους για το “Death Magnetic” που κυκλοφόρησε το 2008. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι Metallica έχουν παίξει συνολικά 212 σε 153 χώρες από τότε που βγήκαν σε περιοδεία για το “Death Magnetic” , το Μάιο του 2008. Η τελευταία συναυλία θα είναι στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στις 21 Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα, η μπάντα θα αρχίσει να γράφει για το επόμενο άλμπουμ της, για το οποίο υπάρχουν ήδη κάποιες ιδέες πάνω στις οποίες δουλεύουν οι Metallica όσο γίνεται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιοδείας , σύμφωνα με δηλώσεις του μπασίστα Robert Trujillo.





ΠΗΓΗ: SOLID ROCK


Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Νέο album για τον Carlos Santana, έρχεται τον Σεπτέμβρη!

"Άλλο ένα σπουδαίο album στην καριέρα του Carlos Santana πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου.Τίτλος του “Guitar Heaven” και περιλαμβάνει...μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά rock τραγούδια όλων των εποχών, ερμηνευμένα από διαφορετικό ερμηνευτή το κάθε ένα.

Για το album αυτό ο Santana συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με τον παραγωγό και μέντορα του, Clive Davis, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του, ανάμεσα τους και στο θρυλικό Supernatural."


πηγή:http://www.musiccorner.gr

Muse: «Πουλήσαμε την ψυχή μας για το ''Twilight''»

Σύμφωνα με δηλώσεις του μπασίστα των Muse, Chris Wolstenholme, το γεγονός ότι το συγκρότημα συνεισέφερε και στα τρία soundtrack των ταινιών "Twilight", ήταν κατά κάποιο τρόπο σα να πουλάνε την ψυχή τους, προκειμένου να γίνουν πιο γνωστοί στην Αμερική.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Wolstenholme: «Δεν είμαι σίγουρος πόσο καλό είναι να συμμετέχεις σε κάτι τέτοιο, όμως κάποιες φορές πρέπει απλά να προωθήσεις τη μουσική σου προς τα έξω με διαφορετικούς τρόπους. Στην Αμερική είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να πιάνεις κάθε ευκαιρία που σου δίνεται, ακόμα και αν χρειαστεί να πουλήσεις την ψυχή σου. Όταν ήμασταν στο στούντιο γράφοντας το “Neutron Star Collision”, μας έλεγαν αρχικά πως το ήθελαν για τους τίτλους τέλους. Μετά μας είπαν πως το ήθελαν για κάποια σκηνή. Στη συνέχεια είπαν πως το χρειάζονται τελικά για άλλη σκηνή, οπότε απλώς απαντήσαμε: Κάντε ό,τι θέλετε, δε μας ενδιαφέρει πλέον».

Σε ό,τι έχει να κάνει τέλος καθαρά με τις τρεις συγκεκριμένες ταινίες, ο μπασίστας των Muse τόνισε πως δεν είναι στο στυλ του…

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οι Helloween σε Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Stratovarius

Οι Γερμανοί Helloween θα ξαναβγούν σε περιοδεία τον ερχόμενο Νοέμβριο/Δεκέμβριο για την υποστήριξη του αναμενόμενου – ατιτλοφόρητου ακόμα- άλμπουμ τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει την ημέρα τουHalloween, στις 31 Οκτωβρίου.

To συγκρότημα θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Stratovarius για την Ευρωπαϊκή περιοδεία “The 7 Sinners WorldTour2010/11 – European part I”. Μπορείτε να τσεκάρετε στο επίσημο site της μπάντας τις ήδη επιβεβαιωμένες συναυλίες, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη περισσότερες σύντομα. Το νέο άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Mi Sueno Studios τουAndi Deris στην Τενερίφη της Ισπανίας, ενώ είχαν γραφτεί 20 τραγούδια από τα οποία έγινε η επιλογή των καλύτερων ιδεών από την μπάντα και τον επί σειρά ετών συνεργάτη και παραγωγό της, τον Charlie Baurfeind.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Νέος δίσκος για τους Skunk Anansie

Οι επανασυνδεδεμένοι Βρετανοί rockers Skunk Anansie θα κυκλοφορήσουν τον καινούργιο τους δίσκο, “Wonderlustre”, στις 13 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο single από το δίσκο θα είναι το “My Ugly Boy” και θα βγει στις 16 Αυγούστου. Ο drummer του συγκροτήματος, Mark Richardson, έκανε τις εξής δηλώσεις: “Τον Ιανουάριο του 2010 μαζευτήκαμε και ξεκινήσαμε να γράφουμε καινούργιο υλικό για τον επόμενο δίσκο μας. Έξι εβδομάδες μετά καταφέραμε να περιορίσουμε τις 80 ιδέες που είχαμε σε μόλις εικοσιπέντε κομμάτια.
Όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν και άλλο καθώς έπρεπε να βάλουμε στην άκρη τις όποιες προσωπικές μας προτιμήσεις και να καταλήξουμε σε δεκατέσσερα τραγούδια.
Δεν υπάρχει χώρος για fillers σε αυτό το δίσκο. Δε μας παίρνει.”

πηγή: rockwaynews

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Το τέλος των Pearl Jam;

Το κοινό των Pearl Jam στη συναυλία στην Πορτογαλία στις 10 Ιουλίου βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη (και σίγουρα όχι ευχάριστη) έκπληξη, όταν ο τραγουδιστής Eddie Veder έκανε την εξής δήλωση: “Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στην τελευταία συναυλία μας. Όχι για πάντα, αλλά σίγουρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.”
Αν και αυτή η δήλωση δε σημαίνει ότι οι Pearl Jam διαλύονται, σίγουρα βάζει σε σκέψεις τους οπαδούς τους, σχετικά με το μέλλον της μπάντας. Ο χρόνος θα δείξει αν πρόκειται για κάποιο διάλειμμα ή για κάτι πιο μόνιμο.

Συνεχίζονται οι συνεργασίες στο νέο δίσκο του Alice Cooper

Μετά την ανακοίνωση ότι ο Alice Cooper θα συνεργαστεί με τον παραγωγό Bob Ezrin για το 'Welcome to My Nightmare 2', δύο ακόμα μέλη από το παρελθόν του συγκροτήματος έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Πιο συγκεκριμένα ο μπασίστας Dennis Dunaway και ο drummer Neal Smith θα συνεισφέρουν στη δημιουργία του δίσκου.
Την ανακοίνωση για τη συνεργασία αυτή έκανε ο Dunaway κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στον αμερικάνικο σταθμό WJCU.

πηγή: rockwaynews

«Sound Strike»: απεργία μετά μουσικής υπέρ των μεταναστών

Υπό τον τίτλο «Sound Strike» (ηχητική απεργία), μουσικά συγκροτήματα, σκηνοθέτες και συγγραφείς ξεκινούν μία εκστρατεία – απεργία υπέρ των μεταναστών. Μποϊκοτάρουν την πολιτεία της Αριζόνα, ακυρώνοντας όλες τις εμφανίσεις τους ασκώντας έτσι πιέσεις στην ρεπουμπλικανή κυβερνήτη, Τζάνις Μπριούερ, ώστε να καταργήσει το νέο νόμο περί μετανάστευσης που ψηφίστηκε με τον κωδικό SB 1070, «για πιο ασφαλείς γειτονιές», τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του, «επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει οποιονδήποτε θεωρήσει ως παράνομο μετανάστη. Κι αν ο ύποπτος δεν μπορεί να αποδείξει ότι βρίσκεται νόμιμα στη χώρα, θα συλλαμβάνεται και θα ακολουθεί η απέλασή του με συνοπτικές διαδικασίες».

«Πολλοί από όσους αγαπάνε τη μουσική μας, τις ιστορίες μας, τις ταινίες μας, τους στίχους μας μπορεί από 'δώ και πέρα να συλληφθούν και να κακοποιηθούν από την αστυνομία. Μόνο και μόνο επειδή είναι μαύροι ή Λατίνοι, επειδή μιλάνε σπαστά τη γλώσσα ή εξαιτίας της μουσικής που ακούνε. Φτωχοί στην πλειονότητά τους μετανάστες θα ζούνε σε μία ατμόσφαιρα φόβου, καθώς ψάχνουν δουλειά ή περιφέρονται με τους φίλους τους, αφού αυτός ο νόμος δίνει δικαίωμα στην πολιτεία να διατάξει την άμεση απέλασή τους από τις ΗΠΑ» δηλώνει σχετικά ο Ζακ Ντε Λα Ρότσα, τραγουδιστής των Rage Against The Machine. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα συγκροτήματα των ΗΠΑ και πρωτοστατούν στην μουσική απεργία.

«Κάποιοι από μας μεγαλώσαμε αντιμετωπίζοντας τον καθημερινό ρατσισμό στον δρόμο. Αυτός, όμως, ο νόμος είναι η αρχή μιας νέας αντίληψης για την ασφάλεια. Αν μπούνε στον πειρασμό και άλλες πολιτείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αριζόνας, θα οδηγηθούμε σε μια πραγματικότητα που θα θυμίζει την εποχή πριν από τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και να μην ξεχνάμε ότι αυτός ο νόμος είναι επιλογή της ίδιας κυβερνήτου, που αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ως επίσημη αργία στην Αριζόνα» επισημαίνει ο Ντε Λα Ρότσα.

Μέχρι τώρα στο κάλεσμα των Rage Against The Machine έχουν ανταποκριθεί ο ράπερ Κάνιε Γουέστ, οι Sonic Youth, ο Juanes, οι Massive Attack αλλά και ο σκηνοθέτης, Μάικλ Μουρ. Η «απεργία» έχει ήδη ξεκινήσει με τους Cypress Hill να αρνούνται το Μάιο να παίξουν στην Αριζόνα, όπως ήταν προγραμματισμένο. οι Κουβανοί δεύτερης γενιάς ράπερ, αρνήθηκαν να παίξουν τον Μάιο στην Αριζόνα, όπως είχαν προγραμματίσει.

«Όταν η Ρόζα Παρκς, κάθησε σε λάθος θέση στο λεωφορείο και αρνήθηκε να την παραχωρήσει στους λευκούς επιβάτες, όπως ήταν ο νόμος, την συνέλαβαν. Το αποτέλεσμα ήταν όλοι οι μαύροι να μποϊκοτάρουν τα λεωφορεία, ώσπου να αλλάξει ο νόμος. Κάτι αντίστοιχο κάνουμε και εμείς. Δεν θα πάμε στην Αριζόνα, ώσπου να καταργηθεί ο νόμος. Ένας νόμος που καθιστά κάθε μετανάστη εγκληματία επειδή μόνο και μόνο δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα» τονίζει ο Ντε Λα Ρότσα σε επιστολή τους προς μουσικούς και καλλιτέχνες.

Οι Waters και Gilmour ξανά μαζί!!!

Οι Roger Waters και David Gilmour μοιράστηκαν τη σκηνή (την Κυριακή 11 Ιουλίου), για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2005. Η εμφάνιση αυτή έγινε στην Αγγλία (και πιο συγκεκριμένα στο Oxfordshire) στα πλαίσια μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης για την Παλαιστίνη.
Μαζί τους ήταν επίσης οι Guy Prattt (μπάσο), Chester Kamen (κιθάρα), Harry Waters και Jonjo Grisdale (πλήκτρα) και ο Andy Newmark (τύμπανα).
Τα κομμάτια που παίξανε ήταν τα: Wish You Were Here, Comfortably Numb, Another Brick In The Wall (Part Two.) ενώ έπαιξαν και μια διασκευή στο To Know Him Is To Love Him των Teddy Bears.


πηγή: rockwaynews