Σελίδες

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τhe Cinematic Orchestra live σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 5-6 Νοεμβρίου...


Μετά τη μεγάλη επιτυχία του sold out διημέρου στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο φιλοξενήθηκαν κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής, το Ark Festival δεν περιμένει το επόμενο φθινόπωρο και συνεχίζει τις δραστηριότητές του φιλοξενώντας τους Cinematic Orchestra σε δύο συναυλίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το βρετανικό συγκρότημα θα εμφανιστεί στο Principal Theatre της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και στο Fuzz Club της Αθήνας το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Οι Cinematic Orchestra αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα και ξεχωριστά συγκροτήματα της ηλεκτρονικής μουσικής. Πρωτοπόροι της electro-jazz, φημίζονται για τις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις τους, τις μοντέρνες τεχνικές ηχογράφησης, τους αυτοσχεδιασμούς και τον εμπνευσμένο συνδυασμό jazz, hip-hop, soul και electronica, ενίοτε με τη βοήθεια τραγουδιστών όπως ο Patrick Watson, η Fontella Bass και ο Roots Manuva.

Το όνομά τους δεν είναι τυχαίο, αφού πέρα από την κινηματογραφική αίσθηση της μουσικής τους, οι ίδιοι λειτουργούν εν μέρει σαν φόρος τιμής στα soundtracks των ταινιών από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, με έμφαση στην υφή και την ατμόσφαιρα. Το συγκρότημα σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από τον Jason Swinscoe, μέχρι τότε υπεύθυνο των εξαγωγών της ανεξάρτητης δισκογραφικής Ninja Tune, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του με τίτλο “Motion” το 1999 από την ίδια εταιρεία. Την επόμενη χρονιά έγινε διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες η συλλογή τους “Remixes 1998-2000”, ενώ ακολούθησε το εκλεκτικό τρίτο άλμπουμ τους “Every Day” που κυκλοφόρησε το 2002 με funk, jazz, trip-hop και blues τόνους που βοήθησαν τους Cinematic Orchestra να αποκτήσουν το προσωπικό τους στίγμα και στο οποίο φιγουράρουν συνεργασίες με το θρυλικό jazz μπασίστα Phil France και τον drummer Luke Flowers, που εισχώρησε στην ήδη υπάρχουσα σύνθεση του γκρουπ.

Σταθμός στην καριέρα τους ήταν η πρόσκλησή τους να γράψουν πρωτότυπο μουσικό score για την κλασική ταινία του βωβού σοβιετικού κινηματογράφου “Man With A Movie Camera” (1929) του Dziga Vertov μετά από μια ζωντανή εμφάνισή τους στην προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ του Πόρτο στα πλαίσια της ανάδειξής του ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2001. Τα δύο avant-garde projects ταίριαξαν άψογα μεταξύ τους και χάρη στην ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, το “Man With A Movie Camera” κυκλοφόρησε σαν επίσημο τέταρτο άλμπουμ τους το 2003, με τη συμβολή εγχόρδων και του περκασιονίστα Milo Fell και σαφείς κινηματογραφικές επιρροές από μορφές όπως ο Bernard Hermann, που έχει συνδεθεί με μεγάλα αριστουργήματα του Alfred Hitchcock όπως το “Vertigo” και το “North By Northwest”.

Το 2007 οι Cinematic Orchestra επέστρεψαν με το “Ma Fleur” που επισφράγισε τη nu-jazz ιδιοφυία του Swinscoe και φιλοξένησε τη μεγάλη φωνή της soul Fontella Bass σε ένα φανταστικό νουάρ σκηνικό με νέο-κλασικές ενορχηστρώσεις. Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκαν σε μια θριαμβευτική συναυλία στο Royal Albert Hall με guests όπως η Lou Rhodes της trip hop μπάντας Lamb. Το 2008 η συναυλία κυκλοφόρησε και σε άλμπουμ.

Οι Cinematic Orchestra έχουν συνεισφέρει σε soundtracks όπως εκείνο του γαλλικού ντοκιμαντέρ “Les Ailes Pourpres : Le mystère des Flamants (The Crimson Wing: Mystery Of The Flamingos)” και της βρετανικής ταινίας “Kidulthood”.

Φέτος συμμετέχουν στη σειρά “Late Night Tales” στο πιο πρόσφατο mix της ομώνυμης ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας, συγκεντρώνοντας τις επιρροές και τα παλιά και νέα αγαπημένα τους ακούσματα (από Bjork και Thom Yorke μέχρι Burt Bacharach και Nick Drake) σε ένα σοφιστικέ μίγμα dubstep, folk, easy listening και soul. Επίσης, διασκεύασαν το κλασικό 50s κομμάτι “Lilac Wine” του James Shelton στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων των Dr. Martens. Το τραγούδι διατίθεται για δωρεάν download στο http://50.drmartens.com/free-mp3s/.

The Cinematic Orchestra on

Τιμές εισιτηρίων:

Τα 500 πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ
Προπώληση: 35 ευρώ
Στην είσοδο: 40 ευρώ

Σημεία Προπώλησης:


METROPOLIS
PUBLIC
IANOS
On-line στο TicketServices



ΠΗΓΗ http://www.rocklibrary.gr

Λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των Mogwai


Οι Mogwai ανακοίνωσαν πως το νέο τους άλμπουμ θα έχει τον τίτλο "Hardcore Will Never Die, But You Will" και θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου.

Ηχογραφήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στα Chem 19 Studios του Hamilton της Σκωτίας. Είναι η έβδομη δισκογραφική προσπάθεια του συγκροτήματος και έρχεται να διαδεχτεί το εξαιρετικό "The Hawk Is Howling" του 2008.

Tracking list:

'White Noise'
'Mexican Grand Prix'
'Rano Pano'
'Death Rays'
'San Pedro'
'Letters To The Metro'
'George Square Thatcher Death Party'
'How To Be A Werewolf'
'Too Raging To Cheers'
'You're Lionel Richie'



ΠΗΓΗ WWW.ROCKLIBRARY.GR

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Το Rock Therapy σας προτείνει...





BEIRUT-FLYING CLUB CUP 2007

20/7/2011 - Bon Jovi OAKA: Όλες οι λεπτομέρειες για την συναυλία


Οι Bon Jovi, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σχήματα παγκοσμίως, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα στις 20 Ιουλίου 2011.
Το συγκρότημα από το New Jersey της Αμερικής, που ήδη διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωντανής ιστορίας του, θα εμφανισθεί στο ΟΑΚΑ για μία Greatest Hits συναυλία στα πλαίσια του “Open Air 2011 Tour”.
Είναι μία από τις μπάντες με τα μεγαλύτερα tours παγκοσμίως σε προσέλευση κοινού και εισπράξεις αντίστοιχα. Το “Lost Highway Tour” το 2008 αναδείχθηκε ως το #1 παγκόσμιο tour της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Billboard, έχοντας πουλήσει συνολικά 2,157,675 εισιτήρια.
Ήδη το “The Circle Tour” που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου του 2010, μετράει ένα σερί 35 sold out συναυλιών στην Αμερική, 12 συνεχόμενων συναυλιών στο 02 Arena του Λονδίνου, καθώς και άλλων μεγάλων stadium shows, έχοντας πουλήσει μέχρι στιγμής 1,345,859 εισιτήρια. Το circle Tour κατατάσσεται στο #1 των Top 20 συναυλιακών περιοδειών για το 2010 σύμφωνα με το Billboard.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011- Ο.Α.Κ.Α
ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: 18:30
SPECIAL GUEST: TBA
Πληροφορίες εισιτηρίων:


Ημέρα έναρξης πώλησης εισιτηρίων: 11/11/2010


* Πωλήσεις εισιτηρίων Online: www.eleventickets.gr

* Box Offices: Σε όλα τα καταστήματα Γερμανός

* Τηλεφωνικό Κέντρο: 211 10 36 911



Η Eleven Concerts σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς παρέχει τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για όλες τις συναυλίες της, με έως 12 άτοκες δόσεις στους κατόχους των Πιστωτικών Καρτών Της Τράπεζας Πειραιώς. Η αγορά των εισιτηρίων με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα επίσημα σημεία πώλησης των εισιτηρίων της Eleven Concerts.


Τιμές Εισιτηρίων:


* 50€ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ Δ

* 65€ ΑΡΕΝΑ ΟΡΘΙΩΝ

* 70€ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ Γ

* 80€ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ Β

* 95€ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ Α

* 150€ GOLDEN STANDING ARENA*

* 250€ VIP**

* 350€ COSMOTE CIRCLE PACKAGE***

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι Pink Floyd ξανά μαζί...????


Ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC εξέφρασε την επιθυμία για επανένωση του συγκροτήματος με σκοπό να πραγματοποιήσουν μια σειρά συναυλιών φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Αποκάλυψε επίσης πως οι Roger Waters και David Gilmour είναι θετικοί με την ιδέα.

Τα μέλη των Pink Floyd έχουν να παίξουν μαζί από το Live 8 το 2005. Τότε ήταν μαζί τους και ο κιμπορντίστας Richard Wright που απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών, από την ασθένεια του καρκίνου, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008.
Τον Ιούλιο οι Gilmour,Waters πραγματοποίησαν συναυλίες,τα έσοδα των οποίων δωρίστηκαν στο Hoping Foundation για την υποστήριξη των Παλαιστίνιων νέας γενιάς.



ΠΗΓΗ: www.rocklibrary.gr

Keith Richards:...o Jagger με τα χρόνια έγινε ανυπόφορος...



Στην βιογραφία του, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τέλη του μήνα, ο Keith Richards μιλάει για όλους και για όλα. Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως ο Mick Jagger με τα χρόνια έγινε ανυπόφορος, ότι έχει μικρό πέος και ότι συχνά τον αποκαλεί "Brenda" και "Your Majesty".

"Επειδή τον αγαπώ πάρα πολύ, είμαι ακόμη φίλος του. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι φίλος με τον Mick" είπε.

Παρά τις καταχρήσεις, ναρκωτικά και αλκοόλ, πιστεύει ότι θα ζήσει πολλά χρόνια ακόμη.

"Δεν θέλω να δω τον παλιόφιλο μου Lucifer ακόμη. Αυτός είναι που θα συναντήσω στο τέλος. Είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να πάω στον παράδεισο. Το έχω αποδεχτεί."

Για το Johnny Depp λέει μου πήρε δύο χρόνια να καταλάβω ποιος ήταν.

"Τριγυρνούσε μέσα στο σπίτι, ήταν φίλος με τον γιo μου και έπαιζαν μαζί κιθάρα. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν ο άνθρωπος που του έφερνε ναρκωτικά, ώσπου μια μέρα καθώς τρώγαμε είπα... Ουαου! Ο ψαλιδοχέρης!."


Έρχεται νέο άλμπουμ από τους Red Hot Chili Peppers...


O ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, αποκάλυψε πως το νέο άλμπουμ τους προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και δεν είναι απίθανο να το δούμε στα ράφια των δισκοπωλείων την άνοιξη του 2011.

"Έχουμε ηχογραφήσει πάνω από 20 τραγούδια, θα φτιάξουμε μερικά ακόμη, και όταν αποφασίσουμε ποια από αυτά θα βάλουμε στο νέο άλμπουμ θα αρχίσουμε να δίνουμε την τελική τους μορφή. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα κυκλοφορήσουμε διπλό άλμπουμ. Ελπίζουμε πως θα το έχουμε έτοιμο την άνοιξη."



ΠΗΓΗ: WWW.ROCKLIBRARY.GR

Νέο άλμπουμ από τους U2 μέχρι την ανοιξη...


Σύμφωνα με τον μάνατζερ των U2, Paul McGuinness, το συγκρότημα πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ τους το 2011.

Ο McGuinness δήλωσε σε Ιρλανδέζικη εφημερίδα πως το νέο άλμπουμ, που ονομάστηκε προσωρινά "Songs Of Ascent", θα κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα απ' ότι αναμένεται, συγκεκριμένα πριν την περιοδεία των U2 στην Βόρεια Αμερική το Μάιο.

Η περιοδεία U2 360° Tour που ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου του 2009, θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουλίου και το τελευταίο της σκέλος θα αρχίσει στις 14 Μαΐου του 2011.



ΠΗΓΗ: WWW.ROCKLIBRARY.GR

Έκθεση με θέμα τους Nirvana...


Μια έκθεση με τον τίτλο "Nirvana: Taking Punk To The Masses" θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 22 Απριλίου στο Seattle και θέμα της θα είναι - όπως καταλάβατε - οι Nirvana.

Χειρόγραφοι στίχοι τραγουδιών, ζωγραφιές του Kurt Cobain και η πρώτη κιθάρα που έσπασε σε συναυλία θα είναι μερικά από τα εκθέματα.

Cobain ήταν οραματιστής και υπήρξε έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι σπουδαίο που θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση στην οποία θα γιορτάσουμε την προσφορά του στην μουσική και την τέχνη" είπε ο πρώην μπασίστας και συνιδρυτής του συγκροτήματος Krist Novoselic στη σύντομη δήλωση του...



O Brett Anderson για την επανένωση των Suede

Σε συνέντευξη του στον Βρετανικό Τύπο, ο τραγουδιστής των Suede Brett Anderson είπε πως δεν κάνουν μεγάλα σχέδια για το μέλλον και ότι η πορεία του γκρουπ, μετά την πρόσφατη επανένωση τους, θα εξαρτηθεί από το πόσο οι ίδιοι νιώθουν ότι κάνουν κάτι που αξίζει τον κόπο.

Στις 7 Δεκεμβρίου οι Suede θα πραγματοποιήσουν συναυλία στο O2 Arena του Λονδίνου.

Το συγκρότημα βρέθηκε πάλι μαζί, ύστερα από 7 περίπου χρόνια, για την φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία του ιδρύματος Teenage Cancer Trust τον περασμένο Μάρτιο.

"Μετά την συναυλία νιώσαμε πολύ καλά και αποφασίσαμε πως δεν θα ήταν άσχημο να κάνουμε και άλλες συναυλίες" είπε ο Anderson, "Νομίζω πως θα είμαστε μαζί μέχρι να σταματήσουμε να νιώθουμε έτσι..."




ΠΗΓΗ: WWW.ROCKLIBRARY.GR

Νέο ΕΡ από Massive Attack...


O Robert Del Naja των Massive Attack αποκάλυψε πως το 2011 θα κυκλοφορήσουν νέα τραγούδια... όχι όμως και άλμπουμ.

"Έχει περισσότερη πλάκα να κυκλοφορούμε τη μουσική μας σιγά-σιγά και όχι σε μορφή άλμπουμ. Το κάναμε το 2010 και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και το 2011" είπε ο "3D".

Στις 22 Νοεμβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα EP με τέσσερα τραγούδια που θα έχει τον τίτλο "Atlas Air", το οποίο θα περιέχει δύο νέα mix του ομότιτλου τραγουδιού και ένα νέο τραγούδι, το "Redlight". Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δωριστούν στην Οργάνωση War Child.


VIOLET SUN : "Loneliness In Supremacy" audio samples online


Οι Ιταλοί VIOLET SUN ντεμπουτάρουν δισκογραφικά με το άλμπουμ "Loneliness In Supremacy", το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου (2010).

Οι VIOLET SUN διέθεσαν μερικά αποσπάσματα από το άλμπουμ αυτό, τα οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ .

Το "Loneliness In Supremacy" σύμφωνα με το ίδιο το συγκρότημα περιέχει στοιχεία οπερικά, heavy, power αλλά και progressive. Υποστηρίζουν ότι θυμίζει κάτι από Avantasia, Kamelot και Nightwish.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το site: Rock 'n Metal Whisper http://cratermusic.blogspot.com/#ixzz13UkYAtC9

Οι Bon Jovi και επίσημα πλεόν στην Ελλάδα το 2011!


Όλοι το ζητούσαν, το συζητούσαν και, λίγο ή πολύ, το περίμεναν τις τελευταίες ημέρες. Οι Bon Jovi, επιτέλους, έρχονται στην Ελλάδα!
Μία συναυλία-απωθημένο για όλους, είναι, πλέον, προ των πυλών και λίγοι μόνο μήνες αναμονής μένουν μέχρι ο Jon, o Richie, ο Tico και ο Bryan να πατήσουν χώμα ελληνικό.
Περισσότερες πληροφορίες, ημερομηνίες και λεπτομέρειες εισιτηρίων, αύριο Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου! Για την ώρα: http://www.elevenconcerts.com/




ΠΗΓΗ: WWW.SOLIDROCK.GR

Λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των Stratovarius

Οι Φινλανδοί Stratovarius βάζουν τις τελευατίες πινελιές στο καινούρο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Elysium”. To άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στην Ασία στις 12 Ιανουαρίου 2011 από την JVC και στον υπόλοιπο κόσμο στις 14 Ιανουαρίου από την earMusic/Edel. Στις 26 Νοεμβρίου θα προηγηθεί η κυκλοφορία ενός single που θα συμπέσει με την έναρξη της περιοδείας ”7 Sinners World Tour” μαζί με τους Helloween.
To tracklisting του "Elysium" (η σειρά των κομματιών αλλά και κάποιοι τίτλοι ενδεχομένως να αλλάξουν) είναι το εξής: “Heavenly Divine”, “Infernal Maze”, “Elysium, Part I, II and III”, “ Civilization”, “Darkest Hours”, “Under Flaming Skies”, “No Return”, “New Horizon”, “Move The Mountain”, “Castaway” (Ιαπωνικό bonus track).

Το single θα συμπεριλαμβάνει τα εξής τραγούδια: “Darkest Hours” (από το επερχόμενο άλμπουμ "Elysium") , “Infernal Maze” (από το επερχόμενο άλμπουμ "Elysium"), “Darkest Hours” (demo version), “Against The Wind” (live recording, Sofia, Bulgaria), “Black Diamond” (live recording, Göteborg, Sweden).

ΠΗΓΗ: WWW.SOLIDROCK.GR

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ CAMEL


Μετά την ανακοίνωση ότι η υγεία του Andy Latimer παρουσιάζει βελτίωση, η Universal ανακοίνωσε την κυκλοφορία του 4πλού box set Rainbow’s end, An Anthology 1973-1985 που περιέχει κλασσικά τραγούδια τους, live και studio ηχογραφήσεις στο BBC καθώς και πλούσιο ένθετο με ανέκδοτες φωτογραφίες της διάσημης progrssive rock μπάντας από το Λονδίνο.


ΠΗΓΗ http://www.rockmachine.gr

ΟΙ DIAMOND HEAD ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ

Οι θρυλικοί Diamond Head έρχονται για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Πρώτα θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη (Παρασκευή 12 Νοεμβρίου) στο Eightball club και την επομένη, Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στο An Club στην Αθήνα. Τα εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες στοιχίζουν 17€ η προπώληση και 20€ στην πόρτα. Θα είμαστε πραγματικά τυχεροί αν δούμε το συγκρότημα να παίζει ολόκληρο το πρώτο του άλμπουμ Lightning To The Nations που συμπλήρωσε 30 χρόνια ζωής. Το βρετανικό συγκρότημα ανακοίνωσε ότι σε μερικές εμφανίσεις του από την ευρωπαϊκή περιοδεία του θα παίξει το Lightning To The Nations χωρίς όμως να αναφέρει σε ποιες. Τότε το άλμπουμ στοίχιζε £3.50, είχε τυπωθεί σε 1.000 αντίτυπα και πουλιόταν στις συναυλίες τους. Σήμερα, 30 χρόνια μετά θεωρείται σαν ένα από τα καλύτερα heavy άλμπουμ εκείνης της εποχής.



ΠΗΓΗ http://www.rockmachine.gr

O Slash αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο


O Slash ανακοίνωσε πως αποφάσισε να ενεργοποιηθεί στο χώρο του κινηματογράφου. Ίδρυσε την Slasher Films και σκοπεύει να γυρίζει ταινίες τρόμου. Η πρώτη παραγωγή της εταιρίας θα έχει τον τίτλο "Nothing To Fear" και το θέμα της θα είναι... μια μικρή πόλη του Kansas των Η.Π.Α. που έχει στοιχειωθεί από ένας αιμοδιψή δαίμονα. Το σενάριο έχει γράψει ο Jonathan W.C. Mills και παραγωγοί θα είναι οι Shaun Redick και Ray Mansfield.

Ο πρώην κιθαρίστας και μέλος των Guns N' Roses και Velvet Revolver δήλωσε μεταξύ άλλων πως πάντα ήθελε να κάνει ταινίες τρόμου και ότι είναι θαυμαστής των θρίλερ των δεκαετιών '70 και '80.


ΠΗΓΗ http://www.rocklibrary.gr

Oct 2010 Η επιστολή του Cobain προς το MTV, σε δημοπρασία


Μια χειρόγραφη επιστολή από τον τραγουδιστή των Nirvana, Kurt Cobain, όπου ειρωνεύεται το δίκτυο MTV πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στο Julienslive.com

Η επιστολή δεν έχει ημερομηνία όμως σε μια συνέντευξή του συγκροτήματος το 1993, είχαν αφήσει να εννοηθεί πως ήταν δυσαρεστημένοι από το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Cobain αναφέρεται στο MTV ως "Empty TV" και η επιστολή φέρει για υπογραφή "Kurdt Kobaineee, επαγγελματίας ροκ μουσικός".

Δείτε την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο.



Και η επιστολή του Kurt...


Oct 2010 Συλλεκτική έκδοση βινυλίων από τους Rolling Stones


Οι The Rolling Stones ανακοίνωσαν πως στις 22 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η πολυαναμενόμενη και συλλεκτική έκδοση των 23 studio album τους, όπως είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό. Η έξτρα λεπτομέρεια είναι ότι στην έκδοση θα συμπεριλαμβάνεται και μια συλλογή από Eps.

Η κασετίνα θα χωρίζεται χρονολογικά σε δύο μέρη, 1964-1969 και 1971-2005. Το κόστος για την αγορά της ξεχωριστής αυτής έκδοσης είναι αρκετά τσουχτερό, κοντά στα 400 ευρώ. Λίγοι έχουν να τα δώσουν αλλά αν έχετε την δυνατότητα μη διστάσετε. Μπορείτε να προπαραγγείλετε την συλλεκτική έκδοση στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος rollingstones.com

Κάθε πακέτο περιέχει τα εξής άλμπουμ:

1964-1969 Vinyl Box Set:

'The Rolling Stones' (EP)
'The Rolling Stones'
'Five By Five' (EP)
'The Rolling Stones No. 2'
'Out Of Our Heads'
'Aftermath'
'Big Hits (High Tide and Green Grass)'
'Between The Buttons'
'Their Satanic Majesties Request'
'Beggars Banquet'
'Through The Past, Darkly (Big Hits Vol. 2)'
'Let It Bleed'
'Metamorphosis'

1971-2005 Vinyl Box Set:

'Sticky Fingers'
'Exile On Main Street'
'Goats Head Soup'
'It’s Only Rock 'N' Roll'
'Black And Blue'
'Some Girls'
'Emotional Rescue'
'Tattoo You'
'Undercover'
'Dirty Work'
'Steel Wheels'
'Voodoo Lounge' (2 LPs)
'Bridges To Babylon' (2 LPs)
'A Bigger Bang' (2 LPs)

ΠΗΓΗ http://www.rocklibrary.gr

Στις 27 Οκτωβρίου η συναυλία των Scorpions στην Αθήνα


Μετά την αναβολή της συναυλίας τους της 6ης Οκτωβρίου στην Αθήνα, οι Scorpions τελικά θα εμφανιστούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 27 Οκτωβρίου και όχι στις 25 Οκτωβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Στην επίσημη ιστοσελίδα των Scorpions η νέα ημερομηνία έχει αναρτηθεί στον τομέα της περιοδείας του συγκροτήματος.
Τα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία.
ΠΗΓΗ http://www.solidrock.gr

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Νέα Κυκοφορία για τους Papa Roach με τίτλο: "Time for Annihilation"

Για πρώτη φορά οι Papa Roach φεύγουν από την ομπρέλα των τεράστιων δισκογραφικών και προσπαθούν να μας δείξουν ακριβώς τον ήχο που θέλουν να παίζουν σπίτια τους και στις συναυλίες που δίνουν. Το "Time For Annihilation" περιέχει 9 Live κομμάτια και 5 καινούρια. Η μπαλάντα "No Matter What" βγάζει αληθινό συναισθηματισμό και μπορεί να σπάσει καρδιές με τους στίχους της. Από την άλλη, τα κομμάτια "The Enemy" και "One Track Mind" δείχνουν τη δυναμική των Papa Roach τόσο στα φωνητικά του Shaddix όσο και στα riffs του Horton. Με λίγα λόγια ο νέος ήχος του συγκροτήματος είναι Rock με ωραίες Nu-Metal πινελιές. Φαίνεται πως οι Papa Roach βγήκαν από τη μουσική μιζέρια που τους χτυπούσε ανελέητα!
ΠΗΓΗ http://www.rocklibrary.gr

ΚΙ ΑΛΛΟ LIVE EP ΑΠΟ ΤΟΥΣ METALLICA!

Μετά την αναγγελία της κυκλοφορίας του Six Feet Down Under με live ηχογραφήσεις που έγιναν κατά διάφορες περιόδους στην Αυστραλία, οι Metallica ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός ακόμα live ep με τίτλο "Live At Grimey’s. Η διανομή του στην Αμερική θα γίνει μέσω 700 ανεξάρτητων καταστημάτων (όχι αλυσίδες) και το παριστάμενο κοινό της συγκεκριμένης συναυλίας ήταν μέλη του fan club και φίλοι τους. Η ηχογράφηση έγινε στις 12 Ιουνίου 2008 στο Grimey’s Record Store του Nashville. Τα τραγούδια που περιέχει είναι τα εξής: No Remorse, Fuel, Harvester of Sorrow, Welcome Home (Sanitarium), For Whom The Bell Tolls, Master Of Puppets, Sad But True, Motorbreath και Seek And Destroy. Θα κυκλοφορήσει στις 26 Νοεμβρίου και μπορείτε να το παραγγείλετε από τις παρακάτω διευθύνσεις: http://www.metallica.com/ και http://www.metclub.com/
ΠΗΓΗ http://www.rockmachine.gr

Nεα στοιχεια για το θανατο του Jim Morrison...


..........ανακυπτουν 36 χρονια μετα το τραγικο συμβαν. Ο Sam Bernett, ιδιοκτητης τοτε του club Rock n Roll Circus στο Παρισι, οπου συχναζε ο Morrison, υποστηριζει πως ο frontman των Doors αφησε την τελευταια του πνοη στις τουαλετες της επιχειρησης του. Συμφωνα με τον Bernett το club εκεινο το βραδυ ηταν γεματο dealers ναρκωτικων, με εναν απο τους οποιους ειχε επαφη ο Morrison μεχρι τις 2 μετα τα μεσανυχτα, οποτε κατευθυνθηκε στις ανδρικες τουαλετες του μαγαζιου. Μιση ωρα μετα η υπευθυνη της γκαρνταρομπας ειδοποιησε τον Bernett πως ενας αντρας ειναι κλειδωμενος σε ενα απο τα κουβουκλια, χωρις να απαντα στις φωνες επιχειρησης του. Συμφωνα με τον Bernett το club εκεινο το βραδυ ηταν γεματο dealers ναρκωτικων, με εναν απο τους οποιους ειχε επαφη ο Morrison μεχρι τις 2 μετα τα μεσανυχτα, οποτε κατευθυνθηκε στις ανδρικες τουαλετες του μαγαζιου. Μιση ωρα μετα η υπευθυνη της γκαρνταρομπας ειδοποιησε τον Bernett πως ενας αντρας ειναι κλειδωμενος σε ενα απο τα κουβουκλια, χωρις να απαντα στις φωνες και τα χτυπηματα της. Τη στιγμη εκεινη εσπασαν την πορτα και ο Bernett αναγνωρισε τον Morrison απο το χαρακτηριστικο του στρατιωτικο μπουφαν και τις μποτες μοτοσυκλετιστη που σπανια εβγαζε. Οι υπευθυνοι του μαγαζιου επρεπε να παρουν μια γρηγορη αποφαση, κι αυτη ηταν η μεταφορα του νεκρου στο δωματιο του ξενοδοχειου που διεμενε και η απολυτη σιωπη γυρω απο το συμβαν για να αποφευχθει το σκανδαλο. Συμφωνα με τον Bernett το club εδειχνε ενοχη (σε βαθμο συνενοχης) στη διακινηση και την πωληση ναρκωτικων που λαμβανε χωρα καθε νυχτα στην επιχειρηση του...Η μαρτυρια του εχει ιδιαιτερη βαρυτητα μιας και δεν φαινεται να υπαρχει κινητρο για να πει ψεματα πια...Οπως και να εχει, εκπροσωπος της γαλλικης αστυνομιας δηλωσε πως λαμβανουν πολυ σοβαρα τα νεα στοιχεια και πως βρισκονται στη διαδικασια επανεξετασης τους.

Αποκαλυπτήρια για το μνημείο του John Lennon στο Liverpool


Ένα μνημείο αποκαλύφθηκε στο Liverpool απο την πρώτη σύζυγο του John Lennon, Cynthia και τον γιό του Julian. Την 9η Οκτωρβρίου 2010 θα συμπληρωνε 70 χρόνια ζωής. Το μνημείο, μια υδρόγειος με περιστέρια να πετάνε τριγύρω της, σχεδιάστηκε ως ένα μνημείο για την ειρήνη αλλά και ως ένας "ναός" για τους fans που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στο Lennon.

Σε όλο τον κόσμο, fans συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Lennon, μεταξύ αυτών και η χήρα του Yoko Ono, που έκανε μια εμφάνιση με το γιο τους Sean. Επίσης, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Central Park της Νέας Υόρκης, στην περιοχή γνωστή ως Strawberry Fields, κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Lennon το Δεκέμβριο του 1980.

Πρόσφατα το έγγραφο με τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχε συμπληρώσει ο Lennon στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να λάβει την αμερικανική υπηκοότητα, την οποία ωστόσο δεν πήρε ποτέ, βγήκε σε δημοπρασία από γνωστό site. Η παρέμβαση του FBI, σχεδόν 50 χρόνια μετά, απέσυρε το αντικείμενο από τη δημοπρασία και κατασχέθηκε από τις Αρχές. «Το αντικείμενο αυτό βρίσκεται υπό τη διερεύνηση του FBI, γιατί θεωρείται κρατική περιουσία. Κρίμα γιατί οι προσφορές θα ξεκινούσαν από τις 100.000 δολάρια» είπε ο υπεύθυνος του site.

ΠΗΓΗ http://e-radio.gr/blog

Tony Iommi, Nicko McBrain, Jon Lord και Ian Gillan, όλοι μαζί στο ίδιο στούντιο


Στο ίδιο στούντιο βρέθηκαν οι Tony Iommi (Black Sabbath), Νicko McBrain (Iron Maiden), Ian Gillan (Deep Purple), και Jon Lord (Deep Purple, Whitesnake).

Σκοπός αυτής της συνεργασίας ήταν η ηχογράφηση ένος τραγουδιού με τίτλο "Out Of My Mind".

Η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς την προηγούμενη εβδομάδα.

*** Τα κέρδη από την διάθεση του "Out Of My Mind", θα χρησιμοποιηθούν για να ξαναχτιστεί ένα μουσικό σχολείο στην Αρμενία, το οποίο είχε πέσει πριν από 20 χρόνια, έπειτα από έναν καταστροφικό σεισμό.



Ο Tony Iommi σχολίασε :
«Περάσαμε καταπληκτικά στο στούντιο μαζί με τους Ian Gillan, Nicko McBrain και Jon Lord. Ηχογραφήσαμε το "Out Of My Mind" όπως ήδη γνωρίζετε και κάναμε πολλά αστεία και πλάκες! Περάσαμε ωραία! Ήταν ωραία ηχογράφηση, για ιερό σκοπό.»

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το site: Rock 'n Metal Whisper http://cratermusic.blogspot.com/#ixzz129KH2KoG

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ROCK THERAPY on air...



"ROCK THERAPY" με τον Νικόλα από τις 10 μέχρι τις 12 στο RockJukeBox.gr!!! Συντονιστείτε στο http://www.rockjukebox.gr και ελάτε στο chat για επιλογές και κουβεντούλα...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Οι White Wizzard κυκλοφορούν νέο κομμάτι προς τιμή του Ronnie James Dio

Οι Αμερικανοί White Wizzard ηχογράφησαν καινούριο κομμάτι με τίτλο “Shooting Star” το οποίο γράφτηκε σαν φόρος τιμής στη μνήμη του Ronnie James Dio.
Το “Shooting Star” είναι διαθέσιμο για streaming στη σελίδα MySpace της μπάντας. Το κομμάτι είναι και το πρώτο της μπάντας με τον καινούριο τους τραγουδιστή Peter Ellis στα φωνητικά. Οι White Wizzard θα κυκλοφορήσουν single που θα περιλαμβάνει το “Shooting Star” αλλά και μια διασκευή στο τραγούδι “We Rock” του Dio στις 18 Οκτωβρίου μέσω του iTunes, το οποίο θα διατίθεται επίσης ως limited edition 7-ιντσο βινύλιο αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της επερχόμενης περιοδείας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
ΠΗΓΗ http://www.solidrock.gr

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

O τραγουδιστής των Dream Theater ανακοινώνει σόλο περιοδεία


Ο τραγουδιστής των Dream Theater James LaBrie θα βγει σε περιοδεία στη Β. Αμερική αυτό τον χειμώνα.

Ο LaBrie θα ερμηνεύει κομμάτια από το side project του, τους Mullmuzzler, αλλά και από τα σόλο άλμπουμ του, το “Elements of Persuasion” του 2005 αλλά και το τελευταίο του άλμπουμ “Static Impulse”. Όλα τα μέλη της μπάντας του LaBrie είναι ενθουσιασμένα που θα βγουν σε περιοδεία για το “Static Impulse” καθώς έχουν γίνει δέκτες πολλών μηνυμάτων από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του, “Static Impulse”.

Αναβάλεται η αποψινή συναυλία των Scorpions!


Με μεγάλη τους λύπη, οι εταιρίες Detox και Sportsunited είναι αναγκασμένες να μεταθέσουν την ημερομηνία της συναυλίας των Scorpions στην Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Πριν λίγο, έγινε γνωστό από τους γιατρούς που εξέτασαν τον τραγουδιστή των Scorpions Klaus Meine, ότι πάσχει από οξύα λαριγγίτιδα και του συνέστησαν αφωνία για μία εβδομάδα. Ως εκ τούτου, η σημερινή συναυλία αναγκαστικά αναβάλλεται, αλλά σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία (πιο πιθανή φαίνεται να είναι η Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου) και όλα τα εισιτήρια θα ισχύουν γι' αυτή τη νέα ημερομηνία.
Για την τελική επιβεβαίωση της παραπάνω ημερομηνίας θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση τις επόμενες μέρες.
Ζητάμε συγγνώμη για την αναγκαστική αυτή αναβολή που συμβαίνει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.


ΠΗΓΗ 
http://www.solidrock.gr/

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Οι καλύτεροι μπασίστες όλων των εποχών

Ο John Myung ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος μπασίστας όλων των εποχών, σε μία ψηφοφορία που διενήργησε το www.MusicRadar.com. To μέλος των Dream Theater συγκέντρωσε το 42% των ψήφων (περίπου 11.000 άτομα). Ο παικταράς των Theater  δήλωσε: «Σίγουρα αποτελεί τιμή. Νομίζω ότι στην επιλογή μου έπαιξαν ρόλο πολλοί παράγοντες, από τη συμμετοχή μου στους Dream Theater μέχρι και στο τι είδους μπάσα παίζω. Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί τιμή, η οποία δείχνει ότι είμαι στο σωστό δρόμο. Πάντως δε νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μιας και υπάρχουν απίστευτοί μουσικοί σε όλο τον κόσμο που παίζουν φοβερή μουσική».

Η λίστα:

25. Joseph “Lucky” Scott (Curtis Mayfield)
24. Doug Wimbish (Living Colour)
23. Carol Kaye (session musician, Wrecking Crew)
22. Gary “Mani” Mounfield (Stone Roses, Primal Scream)
21. Aston “Family Man” Barrett (Bob Marley & The Wailers)
20. Nathan East (session musician, Aretha Franklin, Michael Jackson)
19. Mark King (Level 42)
18. Phil Lynott (Thin Lizzy)
17. Bootsy Collins (Parliament-Funkadelic, James Brown)
16. Jack Bruce (Cream)
15. James Jamerson (Motown Records)
14. Chris Squire (Yes)
13. Les Claypool (Primus)
12. John Paul Jones (Lep Zepplin, Them Crooked Vultures)
11. Billy Sheenan (Steve Vai, David Lee Roth)
10. Paul McCartney (Beatles)
9. Victor Wooten (Béla Fleck and the Flecktones)
8. John Entwistle (The Who)
7. Flea (Red Hot Chilli Peppers)
6. Jaco Pastorius (Weather Report)
5. Cliff Burton (Metallica)
4. Steve Harris (Iron Maiden)
3. Paul Gray (Slipknot)
2. Geddy Lee (Rush)
1. John Myung (Dream Theater)


πηγή: http://rocknation-gr.blogspot.com