Σελίδες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Οι ANATHEMA οπτικοποίησαν το τραγούδι "Dreaming Light"

Οι ANATHEMA οπτικοποίησαν το τραγούδι "Dreaming Light", το οποίο αποτελεί υλικό του δίσκου 'We're Here Because We're Here' και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Το "Dreaming Light" θα κυκλοφορήσει σε single στις 20 Ιουνίου, από την Kscope Records.

Την σκηνοθεσία του video clip ανέλαβε ο Christopher Kenworthy.

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το site: Rock 'n' Metal Whisper: ANATHEMA - "Dreaming Light" (new video clip) http://cratermusic.blogspot.com/2011/05/anathema-dreaming-light-new-video-clip.html#ixzz1Nvd86pBi


Roger Waters: "Δεν επιθυμώ την επανένωση των Pink Floyd"

O Roger Waters μιλώντας στο BBC Radio 4 έβαλε τέλος στις συζητήσεις για επανένωση των Pink Floyd, λέγοντας: "Υπήρξα μέλος του συγκροτήματος για 20 ολόκληρα χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος. Δεν υπάρχει όμως σκέψη για επανένωση. Δεν είναι κάτι που επιθυμώ."

Οι φίλοι του συγκροτήματος είχαν την ελπίδα πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον μετά από την κοινή εμφάνιση των Waters, Gilmour και Mason στις 12 Μαΐου στο O2 Arena του Λονδίνου, στα πλαίσια της περιοδείες του "The Wall Live".

infoΟ Roger Waters και το "The Wall Live" θα βρεθούν στην χώρα μας για τρεις παραστάσεις στις 8,9 και 12 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Φεβρουαριου του 2012 θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο μια σειρά ειδικών εκδόσεων, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και τα 14 άλμπουμ των Pink Floyd μαζί με ακυκλοφόρητο υλικό από το στούντιο, σπάνιες φωτογραφίες, CD, DVD, Blu-ray και βινύλια.Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος www.pinkfloyd.com

πηγή http://www.rocklibrary.gr

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Δείτε video από τις ηχογραφήσεις των Arctic Monkeys

Το νέο άλμπουμ των Arctic Monkeys, "Suck It And See" θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου. Σήμερα το συγκρότημα έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με υλικό από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ.

Στις 30 Μαρτίου κυκλοφόρησε το πρώτο single "Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair" σε τρεις χιλιάδες βινύλια και έτσι πήραμε μια γεύση από τη τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά. Το ερχόμενο καλοκαίρι το συγκρότημα έχει προγραμματισμένες συναυλίες σε πολλά από τα μεγάλα φεστιβάλ του πλανήτη όπως Benicassim Festival, Oxegen, V Festival, Rock Werchter, Lollapalooza κ.α.

Φαίνεται πως θα περιμένουμε λίγο ακόμη μέχρι να τους δούμε και στην Ελλάδα.

Ακούστε τους ίδιους, στο βίντεο που ακολουθεί, να μιλούν για το νέο τους άλμπουμ.


πηγη http://www.rocklibrary.gr

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ringo Starr: "Οι Beatles ήταν τυχεροί που με είχαν"

Τα πρώτα χρόνια των Beatles θυμήθηκε ο Ringo Starr υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της παρουσίας του στο συγκρότημα.
Ο 70χρονος πλέον Ringo Starr δεν ήταν στους Beatles από το ξεκίνημα. Μέχρι το 1962 ήταν στους Rory And The Hurricanes και στα σκαθάρια ήρθε αντικαθιστώντας τον Pete Best.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, τότε ήταν πιο γνωστός από τους άλλους τρεις και κατά κάποιο τρόπο έκανε πισωγύρισμα στη καριέρα του πηγαίνοντας σε αυτούς, άσχετα βέβαια αν η ιστορία τον δικαίωσε. "Μέσα στο Λίβερπουλ ήμουν πολύ πιο γνωστός απ΄ αυτούς. Οι Rory And The Hurricanes ήταν σημαντικοί για την πόλη. Ήταν τυχεροί που με απέκτησαν και όχι μόνο γιατί ήμουν γνωστός αλλά γιατί ήμουν και ένας καλός ντράμερ".
Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει με το τελευταίο του σχόλιο; Πρόσφατα μάλιστα ένα γκάλοπ στο περιοδικόRolling Stone τον ανακήρυξε ως το 5ο κορυφαίο ντράμερ όλων των εποχών.

Ο Ringo Starr όμως σχολίασε και την σχέση που έχει με τον Paul McCartney. "Είμαστε καλοί φίλοι. Όχι κολλητοί αλλά αν βρεθούμε στην ίδια πόλη θα κανονίσουμε να συναντηθούμε. Συμμετείχε στο τελευταίο μου album, έχω συμμετάσχει και εγώ σε δικά του. Είμαστε φιλαράκια. Άλλωστε μόνο εμείς έχουμε απομείνει από τότε".

Θυμίζουμε πως εκτός από τον Joan Lennon, μακαρίτης είναι και ο George Harrison.


Οι Jethro Tull σε περιοδεία με το Aqualung

Το "Aqualung" είναι πλέον 40 ετών και ο Ian Anderson θέλει να το βγάλει στο δρόμο!


Οι Jethro Tull ανακοίνωσαν περιοδεία 16 σταθμών στις ΗΠΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την κυκλοφορία του "Aqualung" το οποίο υπήρξε το album που τους εκτόξευσε σε άλλα επίπεδα αναγνωρισιμότητας.


Σχεδόν όλα τα κομμάτια από το album έγιναν κλασσικά, ενώ το ομώνυμο Aqualung, το Locomotive Breath και το Hymn 43 ξεπερνούν ακόμα και αυτά τα όρια του κλασσικού. Το "Aqualung" ήταν και το πρώτο album των Jethro Tull που μπήκε στο αμερικανικό top-10, φτάνοντας μέχρι το Νο 7.



πηγη http://www.solidrock.gr

Ο Liam Gallagher μίλησε για το δεύτερο άλμπουμ των Beady Eye...

Μπορεί στο πρώτο τους άλμπουμ, ο Liam Gallagher και η παρέα του (Beady Eye) να μην έγραψαν κάποιο τραγούδι που θα αφήσει εποχή αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος η επόμενη δισκογραφική τους δουλειά θα έχει "μεγάλα τραγούδια", "great anthems and epic tunes" είπε συγκεκριμένα.

"Έχουμε αρχίσει ήδη να δουλεύουμε κάποια τραγούδια. Δεν θέλω να χασομεράμε. Θα μπούμε στο στούντιο για τελικές ηχογραφήσεις τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Το άλμπουμ θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2012".

Ο Liam είπε πως παρακολουθώντας πρόσφατα την αγαπημένη του ομάδα, Manchester City στον τελικό του FA Cup του δημιουργήθηκε και πάλι η διάθεση να παίξει σε μεγάλα στάδια αλλά προς το παρόν θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους σε μικρότερους χώρους.

πηγη http://www.rocklibrary.gr

Τον Σεπτέμβριο το νέο άλμπουμ των Blondie

Ύστερα από οχτώ χρόνια δισκογραφικής σιωπής, οι Blondie αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ. Ο τίτλος του θα είναι "Panic Of Girls" και αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Την παραγωγή στην ένατη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος έχουν κάνει οι Jeff Saltzman και Kato Khandwala γνωστοί μας από παραγωγές των The Killers, Fischerspooner, Paramore και Papa Roach.

Μεταξύ των τραγουδιών του άλμπουμ θα είναι και η διασκευή στο τραγούδι "Girlie Girlie" της Sophia George. Στα φωνητικά μάθαμε πως συμμετέχει και ο τραγουδιστής των Beirut, Zach Condon.

Το "Panic Of Girls" έρχεται να διαδεχτεί το "The Curse Of Blondie" του 2003. Στο video παρακάτω μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το πρώτο single του άλμπουμ που έχει τον τίτλο "Mother".

infoΟι Blondie δημιουργήθηκαν στην Νέα Υόρκη το 1974 από την τραγουδίστρια Debbie Harry και τον κιθαρίσταChris Stein και θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της Αμερικανικής New Wave σκηνής. Σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία τις δεκαετίες '70 και '80 με τραγούδια όπως "Denis", "Hanging on the Telephone", "Heart of Glass", "One Way or Another", "Call Me", "Atomic".

Τα καλύτερα εξώφυλλα όλων των εποχών



Σε ψηφοφορία του περιοδικού MusicRadar.com οι επισκέπτες ανέδειξαν το εξώφυλλο του άλμπουμ των Pink Floyd, "The Dark Side Of The Moon", το καλύτερο όλων των εποχών.

Το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει στην Βρετανία στις 24 Μαρτίου του 1973 και είχε ηχογραφηθεί στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, το διάστημα Ιανουάριος 1972 – Ιανουάριος 1973, με μηχανικό ήχου τον Alan Parsons. Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τους για χρόνια συνεργάτες των Floyd, την ομάδα Hipgnosis και τον George Hardie.

Τα δέκα καλύτερα εξώφυλλα όλων των εποχών, σύμφωνα με τους επισκέπτες του MusicRadar.com είναι:1. Pink Floyd - Dark Side Of The Moon
2. Nirvana - Nevermind
3. The Beatles - Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band
4. The Clash - London Calling
5. Rage Against The Machine - Rage Against The Machine
6. Iron Maiden - The Number Of The Beast
7. The Beatles - The White Album
8. Joy Division - Unknown Pleasures
9. King Crimson - In The Court Of The Crimson King
10. Pink Floyd - Animals