Σελίδες

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Σαράντα χρόνια από το θάνατο του Τζίμι Χέντριξ

O Τζίμι Χέντριξ γεννήθηκε ως Τζέιμς Μάρσαλ Χέντριξ, στις 27 Νοεμβρίου 1942 στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, από πατέρα μαύρο και μητέρα Ινδιάνα.

Θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής και ήταν αυτοδίδακτος. Ξεκίνησε το 1961 να παίζει διάφορους ρυθμούς μπλουζ της εποχής.

Βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 στο ξενοδοχείο Samarkand στο Λονδίνο όπου διέμενε. Αν και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του οφείλονταν σε υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών. Ο τελευταίος άνθρωπος που ήταν μαζί του ήταν... η Γερμανίδα σύντροφός του Μόνικα Ντάνεμαν.

Ένα μελαγχολικό ποίημα που βρέθηκε δίπλα στο κρεβάτι του έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι αυτοκτόνησε. Ο Χέντριξ με τις αμέτρητες σχέσεις, άφησε πίσω του δύο παιδιά, την Ταμίκα (1966) από τον δεσμό του με την αμερικανίδα Νταϊάν Κάρπεντερ και τον Τζεϊμς (1969) από τον δεσμό του με τη σουηδέζα Εύα Σούντκβιστ. Ο ίδιος δεν τα αναγνώρισε εν ζωή, το έπραξε, όμως, αργότερα ο πατέρας του Αλ, ο οποίος ήταν διαχειριστής της κληρονομιάς του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου