Σελίδες

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Fuzztones στο Gagarin 12/11/2010

O Rudi Protrudi και η παρέα του είναι και πάλι εδώ! Οι θρυλικοί Fuzztones γιορτάζουν τα 30 χρόνια τους και επιστρέφουν για μία ακόμα εκρηκτική Rock ‘n’ Roll βραδιά, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο Gagarin 205 Live Music Space!

Πολλά λόγια για τους Fuzztones δεν χρειάζονται. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το όνομα με το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένη – σχεδόν ταυτισμένη – η αναβίωση του Garage-Punk ήχου των 60’s, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζει να επηρεάζει εκατοντάδες νέες μπάντες μέχρι και τις ημέρες μας. Από το 1980, όταν ξεκίνησαν από το Lower Easter Side της Νέας Υόρκης, μέχρι σήμερα, που το ορμητήριό τους βρίσκεται πλέον στο Βερολίνο, εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα συγκροτήματα / σύμβολα για το συγκεκριμένο μουσικό είδος και έναν από τους βασικότερους λόγους που θρύλοι του παρελθόντος – όπως οι μέγιστοι Sonics, οι Wailers, οι Music Machine, οι Haunted και πολλοί άλλοι – έγιναν ευρύτερα γνωστοί στις νεώτερες γενιές φίλων της Rock ‘n’ Roll μουσικής.

Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι από εμάς άκουσαν για πρώτη φορά τραγούδια σαν το “Strychnine”, το “Cinderella”, το “Out Of Our Tree”, το “The People In Me”, το “1-2-5”, το “Girl (You Captivate Me)” και άλλα πολλά, από τις δικές τους εκτελέσεις. Άλλωστε, ως αληθινοί fans, φρόντισαν να μας μάθουν και τις αυθεντικές εκτελέσεις μέσα από την περίφημη συλλογή “Songs We Taught The Fuzztones”.
Δεν είναι, όμως, μόνο οι διασκευές που, έτσι κι αλλιώς, αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στις Garage μπάντες. Οι Fuzztones έχουν κερδίσει τη δική τους περίοπτη θέση στο χώρο του Underground Rock ‘n’ Roll ανθολογίου χάρη και στις δικές τους μεγάλες στιγμές, με ιστορικά για το είδος albums - όπως το “Lysergic Emanations”, το “In Heat”, το “Braibdrops” – και με μερικά killer singles και tracks, όπως τα “Bad News Travels Fast”, “Nine Months Later”, “She’s Wicked”, “Ward 81”, “Just Once”, “In Heat”, “Third Time’s The Charm”, “Romilar D” και αμέτρητα ακόμα που σίγουρα, κάποια στιγμή, οι περισσότεροι που αρέσκονται σε παρόμοια ακούσματα θα έχουν χορέψει σε κάποιο bar, υπό τη συνοδεία μπόλικου αλκοόλ και καλής παρέας.
Καρδιά (ευτυχώς, ακόμα γερή) και ψυχή των Fuzztones σε ολόκληρη την τριαντάχρονη, μέχρι τώρα, πορεία τους ήταν και παραμένει ο Rudi Protrudi. Κατά τα άλλα, οι αλλαγές στη σύνθεσή τους ήταν ανέκαθεν συχνές και ενίοτε... συντριπτικές. Το πνεύμα του συγκροτήματος, όμως, διατηρήθηκε αναλλοίωτο, ιδίως από τη στιγμή που στον πυρήνα του παραμένει αυτός ο σπουδαίος μουσικός. Πάντα αυθεντικός, αθεράπευτα σαρκαστικός, ενίοτε αλαζόνας (στην περίπτωσή του, γιατί όχι;) και, πάνω απ’ όλα, γεμάτος ενέργεια και κέφι.

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας περιλαμβάνει τους εξής:
Rudi Protrudi / Lead Snarl, Vox Phantom
Lana Loveland (ex-Bonniwell Music Machine) / Vox Combo Organ
Vince Dante / Fuzz Guitar
Fuzz Wrecker / Bass Throb
Keko Sauro / Drums


Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας που θα τους φέρει και από τα μέρη μας, στα venues όπου θα εμφανίζονται (δηλαδή και στο Gagarin 205) θα διατίθεται και το ολοκαίνουργιο album τους με τον, χαρακτηριστικό για τους Fuzztones (και τους φίλους τους...), τίτλο “Preaching To The Perverted”!
Η ένταση, το κέφι και ο χορός είναι εξασφαλισμένα! Όσοι πιστοί, προσέλθετε.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00. Τη συναυλία θα ανοίξουν special guests. Σχετική ανακοίνωση σύντομα.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210 3608366 begin_of_the_skype_highlighting              210 3608366      end_of_the_skype_highlighting) και το www.ticketpro.gr.
Η τιμή θα είναι 25 ευρώ
.
Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543 / Website: www.gagarin205.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου