Σελίδες

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Μάγεψαν οι U2


To «διαστημόπλοιο» των U2 προσγειώθηκε στην Αθήνα και οι Ιρλανδοί ξεσήκωσαν το κοινό, στην πρώτη τους εμφάνιση στην πόλη.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (03/09) οι φαν είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στάδιο, περιμένοντας να ανοίξουν οι πύλες για να περάσουν πρώτοι και να πάρουν θέση κοντά στη σκηνή.

Ήταν, δε, εκεί όλες οι ηλικίες. Και εκείνοι, που είχαν μεγαλώσει με το «Sunday, Bloody Sunday», και οι άλλοι που τους «συνάντησαν» στον δρόμο με το Vertigo.

Ο Bono μιλώντας στο ελληνικά στο κοινό είπε πως κατανοεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά είναι σίγουρος πως στο τέλος θα βγουν οι Έλληνες νικητές.

Στην πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα (είχαν παίξει στη Θεσσαλονίκη το 1997), ήρθαν με το πιο εντυπωσιακό σόου της ιστορίας τους. Την περίφημη κυκλική σκηνή με την πασαρέλα - δακτυλίδι γύρω και την κυλινδρική οθόνη, που το κοινό παρακολουθούσε να απλώνεται, να αλλάζει χρώματα και εικόνες.

Ο Μπόνο και η παρέα του, πάνω σε δυο κινητές γέφυρες, διήνυσαν αποστάσεις, μεταδίδοντας πάθος και ένταση στους θεατές της αρένας και των κερκίδων.

«Get On Your Boots» και «Mysterious Ways», «Where The Streets Have No Name», «With Or Without you», παλιές και νεότερες επιτυχίες του συγκροτήματος, αγαπημένες και του ελληνικού κοινού, πλημμύρισαν το ΟΑΚΑ, με τους θεατές να «ταξιδεύουν» πίσω στο χρόνο.

Τελικά, οι Ιρλανδοί παρουσίασαν και στην Αθήνα ένα σόου, που βασίστηκε όχι μόνο στο ροκ και τη μουσική τους, αλλά και στην τεχνολογία. Γι αυτό χειροκροτήθηκαν από το κοινό ως τη στιγμή, που άναψαν τα φώτα.

Τη Δευτέρα (06/09), το συγκρότημα θα εμφανισθεί στην Κωνσταντινούπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου